Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Dėl Covid-19 prevencijos ir ekstremalių situacijų

Nuo gegužės 1 d. atšaukus ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19 ligos, sergantiems asmenis privaloma izoliacija nebetaikoma.

Rekomendacijos dėvėti kaukes susibūrimų vietose, dezinfekuoti rankas, vėdinti patalpas, pajutus peršalimo ligos simptomus likti namie, išlieka. 

2022 05 02


Balandžio 4 d. įsigalioja tam tikri pakeitimai dėl Covid-19 valdymo:

  • Atsisakoma privalomų veido kaukių dėvėjimo viešose vietose. Veido kaukių dėvėjimas išlieka tik rekomendacinio pobūdžio. Tad esant susibūrimams, renginiuose, jeigu nėra galimybės išlaikyti 2 m atstumo, rekomenduojama dėvėti veido kaukes ar respiratorius.
  • Iki penkių dienų trumpinama COVID-19 liga sergančių asmenų izoliacija. Dėl ilgesnės izoliacijos poreikio sprendžia gydytojas, įvertinęs paciento sveikatos būklę.
  • Išlieka rekomendacijos dezinfekuoti rankas, vėdinti patalpas, pajutus peršalimo ligos simptomus likti namie.

2022 04 01


Vasario 24–kovo 10 d. Lietuvoje paskelbus nepaprastąją padėtį, kviečiame susipažinti su pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms gairėmis svetainėje www.lt72.lt.

Čia rasite visą aktualią informaciją bei patarimus, kaip elgtis kilus gamtinės, techninės ar socialinės kilmės pavojams, kaip būtų galima jiems pasiruošti ir kokių veiksmų reikėtų imtis jų metu. 

2022 02 28


Nuo vasario 23 d. izoliuotis turės tik tie asmenys, kurie gaus teigiamą PGR tyrimo arba antigeno testo atsakymą ar asmenys, įtariami, kad serga COVID-19 liga, kol laukiama patvirtinamojo COVID tyrimo rezultato.

Žmonėms, turėjusiems sąlytį su COVID-19 sergančiu asmeniu izoliuotis nereikės, tačiau ir toliau išlieka rekomendacijos, esant galimybei, dirbti nuotoliniu būdu, stebėti savo sveikatos būklę, atlikti savikontrolės greituosius antigeno testus, vengti fizinio kontakto su kitais asmenimis ir dėvėti respiratorius ar medicinines kaukes. 

2022 02 22


Vyriausybės sprendimu nuo 2022 m. vasario 5 d. stabdomas galimybių paso reikalavimas ir periodinis darbuotojų testavimas.

Ir toliau lieka galioti pagrindinės infekcijų kontrolės ir asmenų apsaugos priemonės:

  • Rankų dezinfekcija;
  • Uždarose patalpose privaloma dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius ir laikytis 2 metrų atstumo, jei tai leidžia veiklos ypatumai;
  • Renginiuose privaloma dėvėti respiratorius;
  • Patalpos turi  būti vėdinamos ir dezinfekuojamos. Jei užsiėmimams naudojamas inventorius, jis turi būti išvalomas ir dezinfekuojamas po kiekvieno panaudojimo;
  • Patalpose draudžiama dirbti / lankytis pasireiškus ūmiems viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiams (pvz., karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).

Primename izoliacijos tvarką:

  • Nustačius COVID-19 atvejį, asmuo, kuriam patvirtinta koronaviruso infekcija, privalo izoliuotis. Izoliacijos laikotarpį skiria ir nutraukia šeimos gydytojas. 
  • Kartu gyvenantys asmenys (nepaisant jų imunizacijos statuso, t. y. ir paskiepyti žmonės) arba asmenys, turėję artimą kontaktą darbe mažesniu nei 1 m atstumu, ilgiau nei 4 val., privalo izoliuotis 7 d.

Jeigu gyventojas turėjo sąlytį su kartu gyvenančiu asmeniu, izoliacijos laikas bus skaičiuojamas nuo asmens, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, teigiamo PGR tyrimo atlikimo dienos. Turėjusiems sąlytį darbo vietoje ar ugdymo įstaigoje izoliacijos laikas bus skaičiuojamas nuo paskutinio kontakto dienos. 

  • Izoliacija netaikoma, jei turėjote mažesnės trukmės arba per didesnį atstumą kontaktą su sergančiu asmeniu. Tačiau rekomenduojama pereiti prie nuotolinio darbo ir tris kartus atlikti savikontrolės tyrimą arba greitąjį antigeno testą: iš karto sužinojus apie turėtą kontaktą, po 48–72 valandų ir dar po 48 valandų. 
  • Izoliuotis ir testuotis nereikia COVID-19 persirgusiems prieš mažiau nei 90 dienų.

Visiems sąlytį turėjusiems asmenims pasibaigus izoliacijos terminui ar tais atvejais, kai izoliacija netaikoma, kol praeis 10 dienų nuo paskutinės sąlyčio su sergančiuoju dienos bendraujant su kitais asmenimis privaloma dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius, tokie asmenys neturi dalyvauti renginiuose, masinio susibūrimo vietose. 

2022 02 07


Nuo 2022 m. sausio 17 d. įsigaliojus naujiems teisės aktams, skelbiame aktualias naujoves.

Izoliacija

  • Nustačius COVID-19 atvejį, asmuo, kuriam patvirtinta koronaviruso infekcija, privalo izoliuotis. Izoliacijos laikotarpį skiria ir nutraukia šeimos gydytojas. 
  • Kartu gyvenantys asmenys (nepaisant jų imunizacijos statuso, t. y. ir paskiepyti žmonės) arba asmenys, turėję artimą kontaktą darbe mažesniu nei 1 m atstumu, ilgiau nei 4 val., privalo izoliuotis 7 d. Jeigu gyventojas turėjo sąlytį su kartu gyvenančiu asmeniu, izoliacijos laikas bus skaičiuojamas nuo asmens, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, teigiamo PGR tyrimo atlikimo dienos. Turėjusiems sąlytį darbo vietoje ar ugdymo įstaigoje izoliacijos laikas bus skaičiuojamas nuo paskutinio kontakto dienos. 
  • Izoliacija netaikoma, jei turėjote mažesnės trukmės arba per didesnį atstumą kontaktą su sergančiu asmeniu. Tačiau rekomenduojama pereiti prie nuotolinio darbo ir tris kartus atlikti savikontrolės tyrimą arba greitąjį antigeno testą: iš karto sužinojus apie turėtą kontaktą, po 48–72 valandų ir dar po 48 valandų. 
  • Izoliuotis ir testuotis nereikia COVID-19 persirgusiems prieš mažiau nei 90 dienų.

Visiems sąlytį turėjusiems asmenims pasibaigus izoliacijos terminui ar tais atvejais, kai izoliacija netaikoma, kol praeis 10 dienų nuo paskutinės sąlyčio su sergančiuoju dienos bendraujant su kitais asmenimis privaloma dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius, tokie asmenys neturi dalyvauti renginiuose, masinio susibūrimo vietose.

Respiratoriai

  • Dar vienas labai svarbus pakeitimas – respiratorių dėvėjimas uždaruose renginiuose (egzaminuose). Visi vyresni nei 6 metų amžiaus žiūrovai ir dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas privalo viso renginio uždarose erdvėse metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną. 

2022 01 18


Gerbiamieji Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bendruomenės nariai, vadovaujantis nuo 2021 m. lapkričio 15 d. įsigaliojančiu Sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu visi LMTA darbuotojai, studentai, į LMTA ateinantys vyresni nei 6 metų vaikai darbo vietose ir bendrose uždarose patalpose (koridoriuose, laiptinėse ir pan.), taip pat gyvai organizuojamų posėdžių, pasitarimų ar susirinkimų metu privalo Akademijoje dėvėti medicinines veido kaukes arba respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną

Reikalavimas dėvėti medicinines veido kaukes netaikomas:

  • neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį);
  • uždarose erdvėse esančiose darbo vietose, kai darbo vietoje (kabinete, patalpoje) dirba vienas darbuotojas arba kai tarp darbo vietų įrengiamos ne žemesnės nei 140 cm aukščio pertvaros.

Reikalavimas dėvėti medicinines veido kaukes gali būti netaikomas, jei dėstytojų ir studentų kontaktinio užsiėmimo metu yra užtikrinamas saugus bent 2 metrų atstumas tarp asmenų arba veikla kontaktinio užsiėmimo metu yra neįmanoma asmeniui būnant su kauke.

2021 11 15


Studijos Akademijos patalpose vykdomos kontaktiniu ir mišriuoju būdu, neribojant kontaktinio darbo laiko, tačiau laikantis saugumo reikalavimų. 

Vadovaujantis 2021 m. spalio 4 d. LMTA rektoriaus įsakymu Nr. 90-VĮ bei 2020 m. vasario 26 d. priimtu Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu studijų veiklos organizuojamos taip:

  • praktiniai individualūs užsiėmimai ir praktiniai užsiėmimai su mažomis studentų grupėmis vykdomi kontaktiniu būdu; 
  • LMTA patalpose leidžiama studentų praktinių individualių studijų dalykų saviruoša ir studentų saviruoša mažomis grupėmis; 
  • asmenys kontaktinių užsiėmimų vykdymo vietose uždarose patalpose yra įpareigoti dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (medicinines veido kaukes), kurio priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną*; 
  • teorinių grupinių užsiėmimų organizavimas bei studentų ir dėstytojų saugumo užtikrinimas pavestas fakultetų dekanams;
  • kontaktinėje veikloje gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie atitinka Galimybių paso kriterijus, arba kuriems profilaktinis tyrimas Covid-19 ligai (koronaviruso infekcijai) diagnozuoti atliekamas ne dažniau kaip kas 7 dienas ir ne rečiau kaip kas 10 dienų nuo paskutinio tyrimo atlikimo. 

* Kaukių leidžiama nedėvėti veiklų, kurių negalima atlikti būnant su kauke, vykdymo metu. Taip pat neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį). 

Informacija apie vakcinavimą Vilniuje: https://vakcina.vilnius.lt/
Informacija apie vakcinavimą Klaipėdoje: http://www.vakcinavimasklaipedoje.lt/.

LMTA infrastruktūros direktorius įpareigotas užtikrinti LMTA darbuotojų ir studentų, dirbančių ar besimokančių LMTA patalpose, asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas, jų priežiūrą ir kontrolę. 


2021 10 25