Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA medalis – aktoriui George Mikell

Balandžio 20 d. žymiam lietuvių kilmės aktoriui Jurgiui Mikelaičiui, pasaulyje žinomam George Mikell vardu, buvo įteiktas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos medalis už paramą jauniesiems Lietuvos menininkams.

2018 m. George Mikell įsteigė savo vardo stipendiją, siekdamas paremti LMTA studentus.

George Mikell – lietuvių kilmės kino ir teatro aktorius, vaidinęs Australijoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Jis gimė 1929 m. Bildenių kaime, Tauragės rajone. Antrojo pasaulinio karo metais emigravo į Vokietiją, paskui persikėlė į Australiją, kur pradėjo aktoriaus karjerą. Nuo šeštojo dešimtmečio George Mikell gyvena Jungtinėje Karalystėje. 1957 m. debiutavo Roy‘jaus Wardo Bakerio juostoje „Tas, kuris pabėgo“. Plačiausiai aktorių išgarsino vaidmenys Holivude – 1961 m. Johno Lee Thompsono juostoje „Navarono pabūklai“ ir 1963 m. Johno Sturgeso filme „Didysis pabėgimas“. George Mikell sukūrė per 30 vaidmenų kino filmuose, kuriuose jis dirbo su aktoriais Steve‘u McQuennu, Richardu Attenborough, Gregory Pecku ir kitais. 

2020 04 23