Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

KORONAVIRUSO PREVENCIJOS PRIEMONĖS IR VEIKSMAI LMTA bendruomenės nariams

Koronaviruso prevencijos priemonės ir veiksmai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojams, studentams, administracijos darbuotojams. 

Siekiant apsaugoti LMTA bendruomenę ir užkirsti kelią galimam COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimui Lietuvoje, Akademija ragina savo darbuotojus ir studentus būti pilietiškais ir socialiai atsakingais, laikytis visų nurodymų, kuriuos skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, ir sekti informaciją apie virusą bei jo prevenciją.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. rugpjūčio 17 d. sprendimu Nr. V-1837 „Dėl aukštojo mokslo studijų, profesinio mokymo ir neformaliojo suaugusiųjų švietimo vykdymo būtinų sąlygų“ LMTA darbuotojams ir studentams būtina laikytis asmeninių prevencijos priemonių:

  • Prieš patekdami į LMTA patalpas naudokitės prie įėjimų esančiomis rankų dezinfekavimo priemonėmis. 
  • Patenkant į LMTA patalpas jūs galite pasimatuoti kūno temperatūrą – termometrą gausite iš budinčio darbuotojo. 
  • LMTA patalpose dėvėkite nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), ypač jei bendrose uždarose erdvėse (pvz., koridoriuose, valgyklose ir pan.), darbo kabinetuose, auditorijose tarp asmenų neišlaikomas 2 metrų atstumas. 
  • Bendraudami laikykitės saugaus ne mažesnio kaip 1 m atstumo vienas nuo kito. 
  • Laikykitės bendrųjų higienos reikalavimų, nelieskite rankomis akių, nosies ir burnos, kosėdami ar čiaudėdami uždenkite burną ir nosį servetėle arba alkūnės vidine puse.
  • Dėstytojai privalo pasirūpinti, kad prieš paskaitą ir po jos būtų gerai išvėdinta auditorija. Administracijos darbuotojai turi vėdinti savo darbo kabinetų patalpas, dažnai liečiamus paviršius (durų rankenos, durų rėmai, stalų paviršiai, kėdžių atramos, elektros jungikliai ir kt.) valyti paviršiams valyti skirtu valikliu ne rečiau kaip 2 kartus per dieną.
  • Jei jums pasireiškia karščiavimas (37,3° C ir daugiau) ar ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų, kitų užkrečiamųjų ligų požymiai (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) – likite namuose. Administracijos darbuotojai turi informuoti apie tai savo tiesioginį vadovą, dėstytojai – savo fakulteto dekaną ir katedros vedėją, studentai – savo fakulteto dekaną.
  • Jei jums karščiavimas (37,3° C ir daugiau) ar ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų, kitų užkrečiamųjų ligų požymiai (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) pasireiškia LMTA patalpose, nedelsiant apleiskite patalpas ir kreipkitės konsultacijai Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekite su savo šeimos gydytoju.
  • Jei jums nustatyta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), apie tai nedelsiant informuokite savo tiesioginį vadovą. Dėstytojai turi informuoti savo fakulteto dekaną ir katedros vedėją, studentai – fakulteto dekaną.
  • Jei jums privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu jums draudžiama atvykti į LMTA patalpas.
  • Venkite nebūtinų kelionių, būkite budrūs ir atsakingi, saugokite savo ir aplinkinių sveikatą.

Saugokime vieni kitus ir būkime sveiki!

2020 08 26