Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Menininkų socialinės ir kūrybinės būklės tyrimas

Nacionalinė kūrybinių kultūrinių industrijų asociacija, kurios narė yra Lietuvos muzikos ir teatro akademija, atlieka Lietuvos kultūros laukui svarbų menininkų socialinės ir kūrybinės būklės tyrimą.

(c) Rytis Šeškaitis

Tyrimo tikslas – įvertinti Lietuvos menininkų socialinę ir kūrybinę būklę. Pirmame tyrimo etape atlikta teorinė, valstybės dokumentų ir finansavimo analizė padėjo išsiaiškinti, kokios priemonės naudojamos kūrėjų būklei pagerinti. Bet iš teorinės medžiagos nėra aišku, kaip patys kūrėjai vertina savo būklę ir valstybinių institucijų pastangas ją pagerinti. Todėl pradėtas vykdyti antrasis tyrimų etapas – menininkų apklausa, kuria siekiama išsiaiškinti, kaip patys Lietuvos menininkai vertina savo padėtį.

Tyrimo rezultatai padės įvertinti, ar šiuo metu valstybės taikomos priemonės yra efektyvios, ir pateikti rekomendacijas, kaip galėtų būti išties pagerinta menininkų socialinė ir kūrybinė padėtis Lietuvoje. Tyrimas vykdomas kartu su Ateities visuomenės institutu Lietuvos kultūros tarybos užsakymu. Dalyvavimas apklausoje užtruks apie 20 min.

Spauskite šią nuorodą ir pradėkite: https://forms.gle/AAWR2aGEd4UDvYMA6

Jei kiltų klausimų, kreipkitės į tyrimą vykdančią dr. Rusnę Kregždaitę: rusne.kregzdaite@gmail.com

Organizatorių informacija 
2020 12 09