Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Tarptautinis festivalis „Impresijos“

Labdaros ir paramos fondas „Baltijos impresijos“ kartu su projekto partneriais – Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Klaipėdos universitetu, Klaipėdos muzikos meno mokymo institucijomis bei užsienio partneriais – jau dvidešimt vienerius metus vykdo kilnią ir reikšmingą kultūros, švietimo ir mokslo misiją, rengiant šalies ir tarptautinius konkursus ir festivalius.

Šiais metais jau trečiąjį kartą birželio 20 d. startuos tarptautinis festivalis „Impresijos“. Tai – jaunųjų talentų, tarptautinių konkursų laureatų, dovana Klaipėdai – Europos jaunimo sostinei – ir Neringai – Lietuvos kultūros sostinei. Klaipėdos miesto gimtadienio proga rugpjūčio 1 d. bus tradiciškai rengiamas koncertas maratonas „Mus užaugino Klaipėda“. 

Šiais metais Tarptautinio festivalio tradiciją praturtins nuotoliniu būdu vykdomas I tarptautinis konkursas „Impresijos“, kuriame dalyviai varžysis net 7 pogrupiuose, dirbs 48 žiuri nariai. Renginio organizatoriai (organizacinio komiteto pirmininkė – tarptautinių konkursų laureatė  doc. Inga Maknavičienė) kartu su projekto partneriais Lietuvoje ir užsienyje yra sukaupę nemažą patirtį, rengiant analogiškus konkursus-festivalius, kurių tęstinume yra itin svarbūs Lietuvos muzikinės kultūros puoselėjimo aspektai – nominacijos (specialieji prizai) Už geriausiai atliktus Lietuvos kompozitorių kūrinius ir pan. 

Jau žinomi visų 7 konkurso pogrupių dalyviai. Tai – Australijos, JAV, Kinijos (Šanchajus, Pekinas), Italijos, Kroatijos, Ukrainos, Rusijos, Švedijos, Suomijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos ir, žinoma, Lietuvos jaunieji talentai ir kiek vyresni (M grupė – be amžiaus cenzo) atlikėjai.

Plačiau – renginio tinklalapyje: https://www.baltijosimpresijos.lt/iii-tarptautinis-festivalis-konkursas-impresijos/

Organizatorių informacija
2021 06 18