Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Sveikiname Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatus

Sveikiname du daininguosius Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius – choro dirigentą, kompozitorių Vytautą Miškinį ir etnomuzikologę Daivą Vyčinienę, pelniusius Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją!

Choro dirigentas, kompozitorius, ilgametis LMTA profesorius Vytautas Miškinis apdovanotas už chorinės kultūros turtinimą ir sklaidą, etnomuzikologė, LMTA Etnomuzikologijos katedros profesorė ir vedėja, habilituota daktarė Daiva Vyčinienė – už  folkloristikos aktualizavimą.

Taip pat sveikiname aktorių, LMTA alumną Vidą Petkevičių, apdvanotą už įtaigius vaidmenis teatre ir kine (V. Petkevičius 1975 m. baigė anuometinę Lietuvos konservatoriją, mokėsi Dalios Tamulevičiūtės ir Irenos Bučienės vadovaujamame aktorių kurse). 

2021 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai paskelbti gruodžio 8 d. Kultūros ministerijoje. Taip pat buvo apdovanoti menotyrininkė Agnė Narušytė (už vertybišką šiuolaikinės kultūros refleksiją), fotomenininkas Remigijus Treigys (už  laiko ženklų poetiką fotografijoje) ir  tarpdisciplininio meno kūrėjas Dainius Liškevičius (už kultūrinių stereotipų kritiką šiuolaikinio meno formomis).

Kaip rašoma Kultūros ministerijos informacijoje, Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija šiemet vertino daugiau kaip 30 visuomenės pasiūlytų kandidatų ir iš šio sąrašo iš pradžių atrinko 12 pretendentų gauti premijas. Komisiją sudarė: kino režisierius Audrius Stonys (komisijos pirmininkas), architektas Audrius Ambrasas, aktorius Vladas Bagdonas, filosofas Jonas Dagys, kompozitorius Giedrius Kuprevičius, muzikologė Jūratė Katinaitė, rašytoja Danutė Kalinauskaitė, vizualaus meno kūrėjas Artūras Raila, teatrologė Ramunė Marcinkevičiūtė, literatūrologė Jūratė Sprindytė, menotyrininkė Jūratė Tutlytė. 

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.

LMTA informacija 
2021 12 08