Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA palaiko kolegas Ukrainoje ir pasirengusi padėti pabėgėliams

Reaguodama į karo padėtį Ukrainoje, Lietuvos muzikos ir teatro akademija išreiškė palaikymą šios šalies partnerinėms aukštosioms mokykloms, yra pasirengusi priimti studentus ir dėstytojus, pabėgėlius, savo bendruomenės narius kviečia aukoti ir kitaip prisidėti palaikant nepriklausomą Ukrainos valstybę.

LMTA išsiuntė palaikymo raštus partneriams – Kijevo nacionaliniam Ivano Karpenko-Kary teatro, kino ir televizijos universitetui bei Odesos Antoninos Neždanovos nacionalinei muzikos akademijai. LMTA yra pasirengusi priimti studentus ir dėstytojus iš Ukrainos: integruoti studentus (anglų kalba ir rusų kalba) į visas studijų programas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos stipendijomis, įdarbinti dėstytojus, taip pat – laikinai apgyvendinti karo pabėgėlius Vilniuje ir Klaipėdoje.

LMTA dėstytojai ir studentai raginami aukoti fondui Blue-Yellow: https://www.blue-yellow.lt/. Akademija kviečia likti neabejingais įvairioms paramos Ukrainai akcijoms ir reiškia palaikymą individualioms bendruomenės narių iniciatyvoms.

Kovo 3 d. Dainavimo katedra organizuoja koncertą, skirtą Ukrainai palaikyti, prie kurio kviečiamos jungtis ir kitos LMTA katedros. 

Būkime vieningi – palaikykime kolegas ir visus Ukrainos žmones!

2022 02 28