Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Sveikiname LMTA Alumnų draugijos prezidentą, prof. Petrą Kuncą su jubiliejumi!

Ilgamečiam Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriui, smuikininkui, LMTA Alumnų draugijos prezidentui Petrui Kuncai vasario 26 d. sukako 80 metų. Nuoširdžiai sveikiname profesorių!

Prof. Petro Kuncos vardas tvirtai įrašytas į Lietuvos ir pasaulio muzikos meno pasiekimų istoriją. Petras Kunca 31-erius metus buvo tarptautiniu mastu pripažinto Valstybinio Vilniaus kvarteto narys, su šiuo kvartetu aplankė per 40 Europos, Azijos, Pietų Amerikos, Afrikos šalių. Kaip smuikininkas solistas surengė per 100 solinių koncertų, buvo ilgametis LMTA bei Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos pedagogas, išugdęs daugiau kaip 200 studentų ir moksleivių bei tapęs jiems savo profesinės veiklos ir nepralenkiamo darbštumo pavyzdžiu.

Prof. Petras Kunca – aktyvus visuomenininkas, ECMTA (Europos kamerinės muzikos dėstytojų asociacijos) valdybos narys, Lietuvos ir Austrijos draugijos prezidentas, su bendraminčiais įkurtos LMTA Alumnų draugijos prezidentas, Lietuvos muzikų sąjungos tarybos narys, aktyvus įvairių Lietuvos ir tarptautinių renginių iniciatorius ir dalyvis, koncertuojantis renginiuose ir iškilminguose minėjimuose, dalyvaujantis nevyriausybinių organizacijų projektuose kaip savo srities ekspertas, daugybės straipsnių autorius, kurio įžvalgos ir taiklūs pastebėjimai svarbūs tiek muzikams, tiek visai kultūrinei bendruomenei. Visada giedra nuotaika, pozityvumu spinduliuojantis Profesorius yra dar ir nepralenkiamas diplomatijos meistras, autoritetas kolegoms ir puikus organizatorius.

Profesoriaus nuopelnai kultūrai įvertinti Valstybine premija (1979), Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino V laipsnio ordinu (1999), Austrijos garbės kryžiumi (2016).

Sveikiname prof. Petrą Kuncą ir linkime stiprybės, energijos, darbingos nuotaikos, siekiant įgyvendinti visus sumanymus, ir ilgiausių metų!

LMTA Alumnų draugija 
2022 03 17