Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA vyksta intensyvūs „Nordplus“ kursai „Vokalinė fonetika“

Lietuvos muzikos ir teatro akademija koordinuoja trejų metų trukmės Nordplus aukštojo mokslo programos intensyvius kursus „Vokalinė fonetika“. Pirmieji kursai, skirti rusų vokalinei fonetikai, vyksta Vilniuje balandžio 3–9 d. Dalyvauja 19 studentų iš Švedijos, Estijos ir Latvijos ir 4 LMTA studentai.

Nuotrauka iš 2020 m. projekto „EOA LAB: Vilnius Preview“ (c) LMTA / M. Endriuška

Įvadinę rusų fonetikos paskaitą balandžio 4 d. pravedė VDU dėstytoja Viktoria Pehk-Ivascenko. Atvirą meistriškumo pamoką studentams balandžio 5 d. pristato LMTA profesorius Algirdas Janutas. Rytinius juoko jogos užsiėmimus veda Teatro ir kino fakulteto dėstytoja Ieva Labanauskaitė.

Studentai mokosi rusiško repertuaro individualiose pamokose su dainavimo dėstytoja(-u) ir koncertmeistere(-iu). „Vokalinės fonetikos“ kursuose dirba dėstytojai iš LMTA ir partnerinių mokyklų – Geteborgo universiteto Muzikos ir teatro akademijos, Stokholmo menų universiteto, Estijos muzikos ir teatro akademijos ir Jazepo Vytuolo Latvijos muzikos akademijos: Zigrida Kriegere (dainavimas) ir Leldde Tirele (koncertmeisterė, Latvija), Irina Oja (koncertmeisterė, Estija), Martin Hellström ir Jaroslaw Kaliski (operos koučeriai, Švedija), Margarita Levčuk (dainavimas, Baltarusija) ir Marina Čiženko (dainavimas, Ukraina). Taip pat kursus veda LMTA profesorius Algirdas Janutas su koncertmeistere Lina Giedraityte bei lektorius Stein Skjervold su koncertmeistere Birute Asevičiūte.

Kursų pabaigoje, balandžio 8 d., penktadienį, 17 val. Juozo Karoso salėje bus surengtas dalyvių koncertas, kuriame studentai pristatys pasirinktus savo repertuaro kūrinius. Skambės Josepho Haydno, Ruggero Leoncavallo, Wolfgango Amadeus Mozarto, Richardo Strausso, Giacomo Puccini ir kitų autorių kūriniai. 

Tarptautinių ryšių skyriaus informacija 
2022 04 05