Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

„Nordopera“ projekte – LMTA dainininkai ir pianistai-koncertmeisteriai

Kovo 28–balandžio 1 d. Helsinkio universiteto Sibelijaus akademijoje vyko Nordplius programos NordOpera projektas – intensyvūs kursai, skirti dainininko ir pianisto bendradarbiavimui, kuriuose dalyvavo septyni Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai ir dvi profesorės. Jūsų dėmesiui – prof. Audronės Kisieliūtės įspūdžiai.

Su džiaugsmu noriu pasidalinti žinia, kad Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo ir Koncertmeisterio katedrų studentai sėkmingai dalyvavo NordOpera projekte „The Intensive Course of Opera Coaching and Collaboration of Pianist and Singer“, kuriame susitiko keturių muzikos akademijų atstovai iš Helsinkio (Suomija), Geterborgo (Švedija), Oslo (Norvegija) ir Lietuvos – aukštųjų mokyklų dainininkai bei pianistai-koncertmeisteriai.      

Mūsų Alma Mater atstovavo studentai: dainininkai Grantas Šileikis (prof. Astos Krikčiūnaitės kl.), Domas Saulevičius, Dominykas Urba (prof. Algirdo Januto kl.), Salomėja Petronytė (lekt. Giedriaus Žalio kl.) ir pianistės koncertmeisterės Paula Bagotyriūtė (prof. Irenos Armonienės kl.), Lina Žutautaitė (prof. Nijolės Ralytės kl.) bei Saulė Pukinskaitė (prof. Audronės Kisieliūtės kl.)

Kursai vyko kovo 28–balandžio 1 d. Jeano Sibelijaus akademijai priklausančiame Kallio-Kuninkala muzikos centre – istoriškai ypatingoje vietovėje, esančioje 40 km už Helsinkio.

Kūrybinės savaitės metu studentai turėjo individualius užsiėmimus su puikiu pianistu, kompozitoriumi ir operos coucher’iu prof. Kristianu Attila (Sibelijaus akademija), pianiste ir dainininke prof. Tuula-Marja Tuomela-Nyman (Sibelijaus akademija), dainininke prof. Asta Krikščiūnaite ir pianiste prof. Audrone Kisieliūte (LMTA). Taip pat kursų dalyviai turėjo ypatingą galimybę susitikti su pasaulinę šlovę pelniusia suomių dainininke Riika Hakola. Jos paskaitos „What does it mean, when you are well prepared ?“ buvo labai informatyvios. Nuoširdžios įžvalgos bei patarimai jauniems atlikėjams siekiant sėkmingos karjeros, tikiu, ateityje bus naudingi ir dainininkams, ir pianistams.

Prof. Tuula-Marja Tuomela-Nyman pasidalino savo mintimis paskaitoje „Where to start and how to study opera“.

Ir galiausiai šių kursų sumanytojas, vykdytojas, atlikėjas, siela ir širdis – dirigentas, pianistas prof. Markus Lehtinen – vedė dirigavimo pamokas, kurių, kaip ir jo asmenybės šviesos, tikiu, neužmirš nei vienas projekto dalyvis. 

Prof. Audronė Kisieliūtė 
Koncertmeisterio katedra
2022 04 08