Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA VYKSTA INTENSYVŪS „IMMEDIA“ KURSAI

Gegužės 10–20 d. Vilniuje vyksta Erasmus BIP intensyvūs praktiniai kursai IMMEDIA, kuriuos Lietuvos muzikos ir teatro akademija rengia kartu su dešimt partnerinių aukštųjų muzikos mokyklų iš Šiaurės ir Baltijos šalių.

IMMEDIA kursai 2021 m. Jono Šopos nuotrauka

Antroje IMMEDIA kūrybinėje laboratorijoje (pirmoji vyko 2021 m. rugsėjo 7–17 d.) dalyvauja 35 studentai ir 16 dėstytojų – elektroninės ir elektroakustinės kompozicijos, garso ir medijos ekspertų, kurie dalinsis patirtimi su studentais, konsultuos ir padės įgyvendinti kūrybines idėjas. Studentai eksperimentuos, mokysis erdvinės muzikos ir šiuolaikinės imersinės medijos paslapčių, tyrinės 360 laipsnių garso ir vaizdo išraiškos galimybes ir tarptautinėse grupėse kurs meninius projektus.

Pagrindinė IMMEDIA kursų tema – ambisoninis garso formatas, 360 laipsnių video formatas ir jų derinimas imersinės medijos kontekste. Imersijos sąvoka naudojama ne tik eksperimentinio meno kontekstuose, ji priskiriama ir augančioms kūrybinių industrijų sritims, tokioms kaip virtuali realybė, 3D garso ir vaizdo projekcijos ir pan.

Kūrybiniai eksperimentai ir projektų vystymas vyks Juliaus Juzeliūno erdvinio garso sferoje LMTA Muzikos inovacijų studijų centre (MiSC). Norėdami projekto rezultatus pristatyti didesniam klausytojų skaičiui, projekto rengėjai garso sferą instaliuos Nacionalinio muziejaus LDK valdovų rūmų koncertų salėje. Projekte dalyvauja įvairių specialybių studentai: kompozitoriai, garso režisieriai, vaizdo menininkai.

Projekto temomis besidominčius studentus ir dėstytojus kviečiame į paskaitas LMTA Juliaus Juzeliūno erdvinio garso sferoje.

Tvarkaraštis 
gegužės 11 d., trečiadienį:
9.30 val. – Mantautas Krukauskas (Lietuva). „Spatial sound: technology, techniques and sense of space“
10.30 val. – Lauri Huikuri (Suomija). „Basics of 360 video“
11.30 val. – Hans-Gunter Lock (Estija). „Practical Experiences Building a 3D Speaker Array“ 
gegužės 12 d., ketvirtadienį:
9.30 val. – Anders Tveit (Norvegija). „Ambisonics and beyond from a composer’s perspective“
10.30 val. – Alejandro Olarte (Suomija). „Hybrid techniques of spatialisation“
11.30 val. – Samuli Homanen (Suomija). „Virtual productioon with game engines“ 
12.30 val. – Alessandro Perini (Švedija). „The embedded sound“ 
gegužės 13 d., penktadienį:
9.30 val. – Matthias Kronlachner (Austrija). „Triphonic audio“ 
10.30 val. – diskusijos 

IMMEDIA projekto metu sukurti audiovizualiniai kūriniai auditorijai bus pristatyti gegužės 19 d., ketvirtadienį, 18 val. Nacionaliniame muziejuje LDK valdovų rūmai (Katedros a. 4).

Projekto koordinatorius: Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Partneriai: Danijos karališkoji muzikos akademija, Orhuso karališkoji muzikos akademija, Estijos muzikos ir teatro akademija, Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademija, Geteborgo universiteto muzikos ir teatro akademija, Lundo universiteto Malmės muzikos akademija, Norvegijos muzikos akademija, Helsinkio menų universiteto Sibelijaus akademija, Metropolia taikomųjų mokslų universitetas, Oulu taikomųjų mokslų universitetas.

Dėstytojai: Anders Tveit (Norvegijos muzikos akademija), Hans Gunter Lock, Einike Leppik, Nikita Šiškov (Estijos muzikos ir teatro akademija), Gerhard Bruno Erich (Talino universiteto Baltijos kino, medijų ir meno mokykla), Loch Rolands Kronlaks, Valdemars Johansons (Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademija), Mantautas Krukauskas, Roberto Becerra (Lietuvos muzikos ir teatro akademija), Alejandro Olarte (Sibelijaus akademija), Lauri Huikuri, Samuli Homanen (Metropolijos taikomųjų mokslų universitetas), Heikki Timonen, Jussi Tuohino (Oulu taikomųjų mokslų universitetas), Alessandro Perini (Lundo universiteto Malmės muzikos akademija).

Projekto rengėjai: 
Mantautas Krukauskas, LMTA muzikos inovacijų studijų centro vedėjas, mantautas.krukauskas@lmta.lt 
Rima Rimšaitė, Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja, rima.rimsaite@lmta.lt

2021 m. IMMEDIA kursų nuotraukų galerija

2022 05 10