Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Giulio Caccini operos „Euridikė“ premjera!

Gegužės 28 d. Valdovų rūmuose įvyks Lietuvos ir Latvijos studentų ir profesionalių senosios muzikos atlikėjų kolektyvo parengta Giulio Caccini operos „Euridikė“ (1602) premjera. 

Meno vadovas – doc. Māris Kupčs, muzikos vadovė – lekt. dr. Rūta Vosyliūtė (Rūta Vox), režisierė ir choreogeafė – lekt. Jūratė Širvytė-Rukštelė. 

Atlikėjai: Karolina Parmionova – Euridikė, Ansis Bētiņš – Orfėjas, Justina Kaminskaitė – Venera ir Prozerpina, Arūnas Maliukas – Plutonas, Fausta Balčaitytė – Tragedija ir Nimfa, Ieva Sumeja – Arčetras, Emma Alessi Innocenti – Aminta, Simona Jocevičiūtė – Dafnė, Anete Viļuma – Nimfa, Nora Kalniņa – Nimfa, Ignas Ščesnulevičius – Piemuo. 

Instrumentinis asnamblis: basso continuo grupė – Māris Kupčs (klavesinas), Eglė Rudokaitė (klavesinas, vargonėliai) ir Carlo Cresci (archiliutnė); Laura Šarova ir Marianna Puriņa (barokinis smuikas), Māra Botmane ir Elīza Čaša (barokinė violončelė). 

Giulio Caccini (1551–1618) opera „Euridikė“ buvo sukurta ir atlikta 1602 m. Florencijoje. Greta Jacopo Peri (1561–1633) operos „Euridikė“ (1600) ir Claudio Monteverdi (1567–1643) operos „Orfėjas (1607), Caccini „Euridikė“ yra viena pirmųjų išlikusių operų muzikos istorijoje. Ši opera parašyta ankstyvajai baroko operai būdingu deklamaciniu stiliumi – recitar cantare, kuris atskleidžia ne tik dainininko vokalines technines galimybes, bet ir vaidybos principų išmanymą.

Nuo 2020 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pradėta dėstyti nauja magistratūros studijų specializacija – Baroko opera. Muzikos studentai turi galimybę gilintis į senąją muziką studijuodami baroko operos žanrą.

Gegužės 28 d. Valdovų rūmuose operą atliks jungtinis Lietuvos ir Latvijos studentų ir profesionalių senosios muzikos atlikėjų kolektyvas. Prisiliesti prie vienos pirmųjų baroko operų faksimilinių natų, libreto, barokinio šokio ir judesio bei muzikos atlikimo galimybių studentams padeda latvių dirigentas doc. Maris Kupčs, baroko muzikos dainininkės lekt. dr. Rūta Vox, lekt. Monta Martinsone ir choreografė, režisierė, šokėja lekt. Jūratė Širvytė. Operos pastatymas – tai modernių režisūrinių sprendimų ir istorinės atlikimo technikos derinys.

Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Kūrybinės grupės informacija 
2022 05 27