Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Akordeono katedros studentų sėkmė Kroatijoje

Gegužės 24–27 d. Puloje, Kroatijoje, vyko jau 45-ąjį kartą organizuojamas Tarptautinis akordeonistų konkursas, sutraukiantis dalyvius iš visos Europos. Džiaugiamės, kad Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Akordeono katedros profesoriaus Raimondo Sviackevičiaus klasės studentams pavyko laimėti prizines vietas!

Prof. Raimondas Sviackevičius su studentais

LMTA studentų atlikimas sulaukė daug komplimentų iš komisijos narių ir skirtingų šalių profesionalų. Europos aukštųjų mokyklų profesoriai pabrėžė ypatingą garso kultūrą, kruopščiai apgalvotas interpretacijas ir aukštą meninį lygį. Tai – svarus įvertinimas ne tik LMTA studentams, bei ir visos šalies akordeono mokyklai, pelnančiai pripažinimą pasaulyje. 

Konkurso laureatas Edvin Cilindz

Koncertinių dviejų turų kategorijoje dalyvavo bakalauro IV kurso studentas Edvin Cilindz. Stipriai konkuruodamas jis užėmė 3 vietą, nedideliu skirtumu nutolęs nuo kiek aukštesnį balą pelniusių Congo Li (Kinija / Vokietija) ir Marcelio Csuko (Vengrija). 

Kategorijoje be amžiaus apribojimo, kurioje varžėsi 19 atlikėjų iš Serbijos, Italijos, Čekijos, Lenkijos, Slovėnijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Danijos, dalyvavo Ruslan Grimbovskij (B2), užėmęs 3 vietą. Mažu balo skirtumu nuo jo nutolęs Edgaras Dičpinigaitis (B3) užėmė 4 vietą. Adrianas Pikis (B1) ir Matas Sabaliauskas (B2) užįmė 8 ir 9 šios sudėtingos kategorijos pozicijas.

Kamerinių ansamblių kategorijoje prof. R. Sviackevičiaus klasės akordeonistų trio „(Un)Seen“ laimėjo pagrindinį prizą – 1 premiją. „(Un)Seen“ buvo pripažintas geriausiu tarp įvairios sudėties kamerinių ansamblių: lietuviams buvo įteikta Pulos miesto valdžios taurė ir piniginis prizas. 

Trio „(Un)Seen“

Prof. Raimondas Sviackevičius, kuris nuolat kviečiamas dirbti ekspertinį darbą ir dalyvauti prestižinių konkursų vertinimo komisijose, į Pulą buvo pakviestas kaip konkurso žiuri pirmininkas. 

Ne mažiau džiaugsmo nei laimėjimai konkurso dalyviams suteikė ir ypatingo grožio romėniškoji, itališkoji Pulos architektūra, puikus oras ir žydroji Adrijos jūra!

Studentai grįžo į Vilnių motyvuoti, pasikrovę geros kūrybinės energijos ir jau turintys tolimesnių rimtų tikslų. 

LMTA Akordeono katedra 
2022 06 02

Konkurso žiuri
Groja Edgaras Dičpinigaitis
Pulos architektūra
„(Un)Seen“ diplomas