Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Sveikiname „Sidabrinės gervės“ laureatus!

Birželio 5 d. Valdovų rūmų kieme Vilniuje vyko nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“. Sveikiname laureatus – Lietus muzikos ir teatro akademijos dėstytojus, studentus ir absolventus!

Režisierius Laurynas Bareiša

Sveikiname režisierių, Kino ir televizijos katedros lektorių Lauryną Bareišą, kuris pelnė net tris „Sidabrines gerves“! Jis atsiėmė apdovanojimą kaip geriausias metų režisierius, geriausio scenarijaus autorius bei – drauge su prodiusere Klementina Remeikaite – už geriausią ilgametražį metų filmą.

Filmo „Piligrimai“ prodiuserė Klementina Remeikaitė ir režisierius Laurynas Bareiša

Taip pat „Sidabrinę gervę“ už geriausią metų aktoriaus vaidmenį filme „Piligrimai“ pelnė LMTA absolventas Giedrius Kiela.

Už geriausią garso režisieriaus darbą „Sidabrinę gervę“ pelnė docentas Saulius Urbanavičius – jis buvo įvertintas už darbą filme „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ (rež. Sergei Loznitsa).

Už geriausią studento darbą – filmą „Viskas gerai“ – „Sidabrinės gervės kiaušiniu“ apdovanota šį darbą LMTA magistro studijų metu sukūrusi režisierė Jorūnė Greičiūtė bei prodiuseriai, LMTA absolventai Viktorija Akavickaitė ir Zbignev Bartoševič

Sveikiname LMTA absolventus: metų geriausia aktore pripažintą Žygimantę Eleną Jakštaitę (filmas „Bėgikė“, rež. Andrius Blaževičius), už metų geriausią antraplanį aktoriaus vaidmenį apdovanotą Aleksą Kazanavičių („Sinefilija“, rež. Algimantas Puipa), metų geriausio operatoriaus apdovanojimą pelniusį Feliksą Abrukauską („Sinefilija“), už metų geriausią kompozitoriaus darbą apdovanotą Liną Lapelytę („Žmonės, kuriuos pažįstam“, rež. Tomas Smulkis).

Taip pat sveikiname profesorių Algimantą Puipą, kurio filmas „Sinefilija“ pelnė „Sidabrines gerves“ net keletoje nominacijų! 

Apie visus apdovanojimus rašoma ČIA

LMTA informacija
2022 06 06

Nuotraukos iš LRT transliacijos:

Doc. Saulius Urbanavičius
Apdovanojimą gauna Giedrius Kiela
Jorūnė Greičiūtė
Feliksas Abrukauskas
Lina Lapelytė
Žygimantė Elena Jakštaitė
Apdovanojimas – Aleksui Kazanavičiui