Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

II STYGININKŲ KONKURSAS-FESTIVALIS BATLTIC STRINGS 2022

2022 m. lapkričio 21 d. 18 val. – „Tradicijos saitai ir interpretacijos laisvė“ (lektorius doc. Gediminas Dačinskas)
2022 m. lapkričio 25 d. 18 val. – „Fiziniai atlikėjų susirgimai ir jų prevencija“ (lektorė prof. dr. Indrė Baikštytė)

Indrė Baikštytė. Nuotr. S. Batura

II STYGININKŲ KONKURSAS-FESTIVALIS BATLTIC STRINGS 2022

Indrė Baikštytė – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtinė, taip pat stažavosi Berlyno menų universitete, 2015 m. LMTA įgijo Menų daktarės laipsnį. I. Baikštytė yra daugelio tarptautinių solo, koncertmeisterių bei kamerinių ansamblių konkursų laureatė, pirmąsias premijas yra pelniusi ir kaip fortepijoninio trio „FortVio“ narė  2015 m. ansambliui paskirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Pianistė groja solo su orkestrais, aktyviai bendradarbiauja su lietuvių bei užsienio instrumentininkais, noriai atlieka šiuolaikinę muziką, propaguoja Lietuvos kompozitorių kūrybą. I. Baikštytė yra LMTA Kamerinio ansamblio katedros profesorė bei Šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos specializacijos vadovė.

Gediminas Dačinskas. Nuotr. D. Matvejevo

Gediminas Dačinskas – altininkas, kamerinės muzikos atlikėjas, pedagogas. Studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir Salzburgo universitete Mozarteum. Didžiąją kūrybinės veiklos dalį skiria Čiurlionio kvartetui, kuriame griežia nuo 2003 m. Kaip solistas Dačinskas pasirodė su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Klaipėdos bei Šiaulių kameriniais orkestrais, Gaidos festivalio ansambliu, Salzburgo orkestru Pro Musica, Universiteto Mozarteum simfoniniu orkestru ir kitais. Nuo 1998 m. dalyvavo Vilniaus naujosios muzikos ansamblio veikloje, griežė tokiuose kolektyvuose kaip Trio Advance, Camerata Salzburg, Darmštadto valsybinėje operoje ir kt. Nuo 2009 m. yra LMTA alto klasės docentas, veda meistriškumo kursus Lietuvoje bei užsienyje.

Registracijos forma: https://forms.gle/L4UY4zSm15T6VhLi8

Daugiau informacijos: styginiukatedra@gmail.com