Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Dramaturginių tyrinėjimų „Lietuvos mažųjų miestų dramos“ pristatymai – LMTA Klaipėdos ir Vilniaus fakultetuose

Š. m. spalio mėn. LMTA erdvėse Vilniuje ir Klaipėdoje bus pristatomi dramaturginiai tyrinėjimai „Lietuvos mažųjų miestų dramos“. Tai – pjesių eskizų, kurtų bendroje aktorių ir dramaturgų kūrybinėje laboratorijoje, skaitymai.

Kūrybinėje laboratorije, vykusioje gegužės–spalio mėn. dalyvavo LMTA kino dramaturgijos studentai ir trupės ÆMOTION, juos konsultavo dramaturgė Birutė Kapustinskaitė. Pirmieji laboratorijos rezultatai jau buvo pristatyti viešai Kuliuose liepos mėnesį. Tąkart atrinkti 5 darbai, su kuriuos dalyviai toliau plėtojo. Gyvai ir nuotoliu dirbę projekto dalyviai kūrė vadinamąsias „mažąsias istorijas“, kurios gimsta ne politinės bei kultūrinės galios centruose, o periferijoje, žmonių kasdienoje. Renginio metu klausytojams bus pristatoma 5 tokios istorijos, kurias jungia bendra situacija ir problematika.

Projektas „Lietuvos mažųjų miestų dramos“ – tai kūrybinė kolektyvinės dramaturgijos laboratorija, kurioje jaunieji aktoriai ir dramaturgai, vadovaujami patyrusių savo sričių profesionalų Valentino Masalskio bei Birutės Kapustinskaitės, susitinka ir tyrinėja Klaipėdos kraštą, specifinius šio krašto istorijos, kultūros momentus, mokosi įvairių kolektyvinės dramaturgijos kūrimo strategijų. Kūrybinis procesas funkcionuoja kaip meninis tyrimas, atliepiantis aktualius, probleminius krašto bendruomenės gyvenimo klausimus. Tyrimo rezultatais grįstos temos perkeliamos į draminius tekstus.

Dramaturginių tyrinėjimų skaitymai vyks spalio 18 d. 16 val. LMTA Balkono teatre Vilniuje (Gedimino pr. 42) ir spalio 21 d. 18 val. LMTA Klaipėdos fakultete (K. Donelaičio g. 4). Renginių metu klausytojams taip pat bus pristatytas biuletenis – dramaturginių tyrinėjimų tekstai skaitmeninėje laikmenoje. Tai – galutiniai projekto „Lietuvos mažųjų miestų dramos“ renginiai. Planuojama, jog glaudus ryšys, užsimezgęs tarp Vilniaus ir Klaipėdos kūrėjų bus ir toliau vystomas, todėl renginių dalyviai kviečiami dalytis savo nuomone su kūrėjais, kad pristatomus darbus būtų galima tobulinti ateityje.

Dramaturginiai tyrinėjimai „Lietuvos mažųjų miestų dramos“

Projektą „Lietuvos mažųjų miestų dramos“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.