Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Kino ir televizijos katedroje vyko praktinės dirbtuvės

Vasario 8–10 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kino ir televizijos katedroje vyko praktinės dirbtuvės „Kas yra meninis tyrimas ir kaip jam vadovauti?“. 

Natalijos Verbickienės nuotrauka

Tarptautinių ryšių skyriaus ir Kino ir televizijos katedros organizuotose dirbtuvėse svečiavosi profesorės Mieke Bernink iš Nyderlandų kino akademijos (Nederlandse Filmacademie) ir Jyoti Mistry iš Geteborgo universiteto (Göteborgs universitet), kurios pravedė trijų dienų praktinius mokymus katedros dėstytojams „Kas yra meninis tyrimas ir kaip jam vadovauti?“. 

LMTA partnerio VŠĮ „Meno Avilys“ edukacijos salėje buvo gilinamasi į meninio tyrimo galimas kryptis ir ateities perspektyvas. Lektorės dalinosi savo daugiamete patirtimi kuriant, vykdant ir plėtojant kino krypties magistrantūros ir doktorantūros studijas ir vadovaujant jose meniniams tyrimams. Mokymuose dalyvavo dėstytojai, vadovaujantys kino krypties studentų magistrantūros baigiamiesiems darbams, taip pat teatro ir kino krypties meno doktorantai ir kiti svečiai. Dalyviai klausėsi, diskutavo, dalinosi patirtimis, atliko praktinės užduotis, gilinosi į meninio tyrimo subtilybes, vadovavimo meniniam tyrimui iššūkius ir kartu ieškojo galimų jų sprendimo būdų. 

Organizatorių informacija 
2023 02 20 

Mieke Bernink nuotraukos: