Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Su Tarptautine teatro diena!

Sveikindami visus su Tarptautine teatro diena, norime pasidžiaugti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojais, alumnais ir studentais, pelniusiais teatro apdovanojimus „Auksiniai scenos kryžiai“ ir „Padėkos kaukės“!

Prof. Gytis Padegimas. G. Matkutės nuotr.

Kovo 26 d. Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre buvo įteikti „Auksiniai scenos kryžiai“, o prieš keletą dienų Klaipėdoje – „Padėkos kaukės“. Sveikiname apdovanojimų laureatus!  

Prof. Gintaras Varnas. D. Stankevičiaus nuotr.

Padėkos premija ir „Auksiniu scenos kryžiumi“ už viso gyvenimo nuopelnus apdovanotas režisierius, LMTA Klaipėdos fakulteto profesorius Gytis Padegimas.

Klaipėdos „Padėkos kaukė“, teikiama už reikšmingiausius praėjusių metų darbus, skirta režisieriui, LMTA profesoriui Gintarui Varnui už Broniaus Kutavičiaus operos „Lokys“ režisūrą (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

„Auksinis scenos kryžius“ už režisūrą įteiktas LMTA alumnei Eglei Švedkauskaitei už spektaklį „Jauno žmogaus memuarai“ (Valstybinis jaunimo teatras).

Geriausia aktore pripažinta LMTA studijuojanti Digna Kulionytė už Mašos vaidmenį spektaklyje „Žuvėdra“ (OKT / Vilniaus miesto teatras) ir tyrinėtojos Dignos, Yoko Ono vaidmenis spektaklyje „Lost Lost Lost“ (Klaipėdos dramos teatras).

Prof. Agnija Šeiko. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Geriausio aktoriaus titulas atiteko LMTA alumnui Mantui Zemleckui už Doriano vaidmenį spektaklyje „Dorianas“ (Nacionalinis Kauno dramos teatras, Diuseldorfo teatras D’Haus, agentūra „EDM“).

Ana Ablamonova ir Elona Bajorinienė. M. Endriuškos nuotr.

„Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanota LMTA Klaipėdos fakulteto profesorė Agnija Šeiko už šokio spektaklio „Indigo. Das Schliemann Project“ choreografiją (Šeiko šokio teatras). 

Už muziką spektakliui „Sala, kurios nėra“ (Juozo Miltinio dramos teatras, Panevėžio muzikinis teatras) „Auksinį scenos kryžių“ pelnė kompozitorius, LMTA alumnas Mantvydas Leonas Pranulis.

Geriausia soliste pripažinta LMTA alumnė Gunta Gelgotė už Julijos vaidmenį operoje „Lokys“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras). 

Geriausiu šokėju pripažintas LMTA alumnas Jeronimas Krivickas už Kvedaro vaidmenį operoje-balete „Dievo avinėlis“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras), vaidmenį balete „Infra“ (LNOBT) ir Orfėjo vaidmenį tarpdisciplininio šiuolaikinio baleto spektaklyje „Orfėjas, Euridikė“ („Tarp tylos“).

Mantvydas Leonas Pranulis. M. Endriuškos nuotr.

Jaunojo menininko apdovanojimas skirtas LMTA alumnui, aktoriui Mantui Bendžiui už Berniuko vaidmenį spektaklyje „Pirk dramblį“ (Bad Rabbits, OKT / Vilniaus miesto teatras).

Boriso Dauguviečio auskaras už naujų sceninės išraiškos formų paieškas skirtas „Operomanijos“ prodiuserei, LMTA lektorei Anai Ablamonovai.

Taip pat sveikiname visus esamus ir buvusiu LMTA bendruomenės narius, pelniusius „Auksinį scenos kryžių“ grupinėse nominacijose!

Su Teatro diena, mielieji!

LMTA informacija 
2023 03 27