Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Kviečiame į seminarą „scenos menai skaitmeniniame pasaulyje“!

Balandžio 15–16 dienomis Lietuvos šokio informacijos centras kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija organizuoja seminarą jauniesiems profesionalams „Scenos menai skaitmeniniame pasaulyje“. Seminaras yra tarptautinio projekto „Digital Leap“ renginys Lietuvoje, įgyvendinamas atsižvelgiant į tarptautinių projekto partnerių projekto metu sukauptą patirtį. 

Dainiaus Putino nuotr.

Pandemijos metu visame pasaulyje veikę apribojimai, geopolitinės padėties ir karo Ukrainoje keliami ekonominiai iššūkiai, sparti technologijų raida ir skaitmeninių įrankių kuriamos galimybės kiekvienam asmeniui kurti savo turinį, skatina šiuolaikinių scenos menų kūrėjus ieškoti naujų kūrybinės raiškos formų, alternatyvių būdų savo kūrybai pristatyti bei auditorijoms pasiekti, asmeniškesniam santykiui su žiūrovais kurti. Projektas „Digital Leap“ buvo inicijuotas kaip atsakas į staigiai besikeičiančią kultūros srities situaciją Europoje, o seminaras Scenos menai skaitmeniniame pasaulyje“ yra paskutinė numatyta projekto veikla Lietuvoje. Renginio tikslas yra įtraukti ir su nagrinėjamomis temomis supažindinti kuo daugiau jaunųjų Lietuvos menininkų, kultūros vadybininkų, prodiuserių ir kitų specialistų, nes neabejotina, kad būtent šie žmonės savo karjeros kelyje vis dažniau susidurs su skaitmeninių technologijų kuriamomis galimybėmis bei keliamais iššūkiais. 

Skaitmeninis pasaulis neabejotinai atveria daug naujų būdų priartėti prie auditorijų, skirtingų sričių specialistų, užsienio kolegų, tačiau taip pat reikalauja specifinių įgūdžių, įsitraukimo, laiko planavimo, platformų pažinimo. Negana to, darbui su šiuolaikinėmis technologijomis dažnai reikalingi dideli finansiniai, žmogiškieji resursai, todėl jauniems, profesinį kelią pradedantiems specialistams yra ypač naudinga išgirsti apie kitų kolegų patirtį, sėkmes ir nesėkmes, efektyviausius metodus. Dalyvavimas seminare jauniesiems specialistams gali tapti puikia proga apsvarstyti savo kūrybines perspektyvas, pasisemti įkvėpimo, susipažinti su šioje srityje jau patyrusiais kolegomis.

Dainiaus Putino nuotr.

Seminare pranešimus skaitys ir dirbtuves ves: projekto „Digital Leap“ koordinatorė Johanna Terhemaa, švedų šokėjas ir choreografas Daniel Jeremiah Persson, Vytis Gruzdys ir Rapolas Vosylius iš „A EYE Image Synthesis Lab“, menininkai Julijonas Urbonas ir Erika Vizbaraitė, Darius Vizbaras ir Žilvinas Vingelis iš „Kosmos Theatre“, autorių teisių specialistas Paulius Sartatavičius, socialinių medijų komunikacijos specialistė Rugilė Vegytė, tarptautinio scenos menų festivalio „ConTempo“ prodiuserė Eglė Nevedomskė. 

Seminare aptariamas temas galima savarankiškai nagrinėti naudojantis projekto „Digital Leap“ sukurtais elektroniniais leidiniais

Registracija į seminarą vis dar atvira, tačiau vietų liko jau visai nedaug. Visus besidominčius scenos menų ir šiuolaikinių technologijų temomis kviečiame registruotis ČIA

Lietuvos šokio informacijos centro veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Europos komisijos Eramus+ programa.

Lietuvos šokio informacijos centro informacija
2023 04 07