Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA dėstytojų ir darbuotojų „Erasmus+“ viešnagė Senegale

Balandžio 2–8 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos šiuolaikinio šokio dėstytojai ir LMTA darbuotojai buvo išvykę į Dakarą (Senegalas) pagal Erasmus + mobilumo programą (KA107).

Daugiau nei penkerius metus veikianti speciali Erasmus + mobilumo programa skatina bendradarbiavimą su ne Europos šalių institucijomis. LMTA užmezgė ryšius su Senegalo nacionaline menų mokykla bei šios šalies privačiomis edukacinėmis institucijomis, dirbančiomis Afrikoje šokio srityje – garsiosios, vadinamos Afrikos šokio mama, šiuolaikinio šokio atlikėjos Germaine Acogny įkurta privačia mokykla Ecole des Sables (Smėlio mokykla) ir Šiuolaikinio šokio festivaliu-bienale Kaay Fecc.

LMTA Teatro ir kino fakulteto Šokio ir judesio katedros vedėjas doc. Andrius Katinas, choreografė prof. Aira Naginevičiūtė-Adomaitienė, choreografė dėstytoja Agnietė Lisičkinaitė ir šios katedros koordinatorė Viktorija Akavickaitė, choreografė, Klaipėdos fakulteto Šokio katedros doc. Agnija Šeiko ir Tarptautinių ryšių skyriaus Programų ir projektų koordinatorė Giedrė Kabašinskienė vizito metu susitiko su Ecole des Sables ir ENA (Nacionalinė menų mokykla) mokyklų vadovais, o taip pat – jaunaisiais choreografais ir atlikėjais, šokio festivalių organizatoriais ir aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes.

LMTA atstovai turėjo galimybę susitikti ir su šiuolaikinio šokio deive Germaine Acogny, Kaay Fecc šokio festivalio vadove Gacirah Diagne, Dalifort šokio festivalio organizatoriumi Omaru Sene, Šiuolaikinio šokio bendruomeninių edukacinių projektų Sen Lui mieste organizatoriumi ir šokėju Amadou Diopu. Susitikimų metu aptartos galimybės pasikviesti tradicinio ir šiuolaikinio šokio dėstytojus Vilniaus ir Klaipėdos fakultetų šokio studentams.

Taip pat vyko susitikimai su Muzikos asociacijos vadovu Danieliu Gomesu, Nacionalinės menų mokyklos (ENAMC) vadovu Pr Mamadou Lamine Diomberu, kino režisieriumi, festivalio ir kino edukatoriumi, Senegalo kino asociacijos prezidentu (CINESEAS) Moussa Touré. Aptartos galimybės praplėsti bendradarbiavimo galimybes kino ir muzikos srityse.

Šios Erasmus + programos dėka jau balandžio ir gegužės mėnesiais į Vilnių atvyksta du Šiuolaikinio šokio dėstytojai Hardo Ka (Senegalas) ir Kodro Aoussou Dettmann (Dramblio kaulo krantas / Senegalas).  

Giedrė Kabašinskienė
Tarptautinių ryšių skyrius 
2023 04 18

Agnijos Šeiko albumo nuotraukos: