Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

„Nordplus“ intensyvūs kursai „IMMEDIA“: erdvės, vaizdo ir garso sinergija

Balandžio 21–30 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademija kartu su 11 partnerinių aukštųjų meno mokyklų iš Šiaurės ir Baltijos šalių jau trečią kartą Vilniuje rengia Nordplus intensyvius kursus IMMEDIA.

Jono Šopos nuotr.

Programoje dalyvauja įvairių specialybių studentai: kompozitoriai, garso režisieriai, garso, vaizdo ir medijų menininkai. Jiems talkina patyrę elektroninės ir elektroakustinės kompozicijos, garso ir vaizdo technologijų ekspertai iš partnerinių institucijų, pasiryžę dalintis patirtimi su studentais ir padėti jiems įgyvendinti kūrybinius sumanymus: Peter Baranov (Danija), Rolands Kronlaks (Latvija), Mantautas Krukauskas (Lietuva), Anders Tveit (Norvegija), Daniel Biro (Norvegija), Alejandro Olarte (Suomija), Petri Kulju (Suomija), Samuli Homanen (Suomija), Lauri Huikuri (Suomija), Jussi Tuohino (Suomija), Hans Gunter Lock (Estija), Palle Dahlstedt (Švedija), Per Anders Nilsson (Švedija), Daniel Hjorth (Švedja).

Studentai mokysis kurti muziką garso sferai derindami ją su vaizdu, tokiu būdu realizuojant kūrybinius eksperimentus. Projektų įgyvendinimą užtikrina LMTA Muzikos inovacijų studijų centras.

Kūrybinių dirbtuvių rezultatus klausytojams Lietuvos muzikos ir teatro akademija kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga ir festivaliu „Jauna muzika“ pristatys imersinės medijos koncertuose, specialiai įrengtoje erdvinio garso ir vaizdo instaliacijoje kultūros komplekse „SODAS 2123“. Klausytojai kviečiami pasinerti į erdvinę muziką su vaizdo projekcijomis, mėgautis bei įvertinti tarptautinių studentų grupių bendro darbo rezultatus ir susipažinti su IMMEDIA dėstytojų kūryba.

Koncertai vyks balandžio 29 d., šeštadienį, 20 val. (studentų koncertas) ir balandžio 30 d., sekmadienį, 18 val. (dėstytojų koncertas) kultūros komplekse „SODAS 2123“.

IMMEDIA partneriai: Bergeno universiteto Griego akademija (Norvegija), Danijos karališkoji muzikos akademijia, Estijos muzikos ir teatro akademija, Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademija, Geteborgo muzikos ir teatro akademija (Švedija), Karališkoji muzikos akademija Orhuse ir Olborge (Danija), Metropolia taikomųjų mokslų universtetas (Suomija), Malmės muzikos akademija (Švedija), Norvegijos muzikos akademija, Oulu taikomųjų mokslų universitetas (Suomija), Sibelijaus akademija (Helsinkio universitetas, Suomija). 

Projektą finansuoja Nordplus ir Lietuvos kultūros taryba.

                           

 

Pagal Tarptautinių ryšių skyriaus informaciją 
2023 04 19