Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Vyks „Nordplus“ intensyvūs kursai, „Vokalinė fonetika“ skirti italų kalbai

Balandžio 23–29 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vyks Šiaurės ir Baltijos šalių aukštojo mokslo programos „Nordplus“ intensyvūs kursai „Vokalinė fonetika“, kursai skirti italų kalbos vokalinės literatūros studijoms.

Vokalinės fonetikos kursai 2022 m. Jono Šopos nuotr.

Pirmieji vokalinės fonetikos kursai įvyko 2022 m. Šių metų kursai skirti italų kalbai, nes ji ypač svarbi dainininkams dėl gausaus repertuaro ir itališko dainavimo stiliaus bel canto. Jo paslaptis atvers žinomas tenoras, profesorius iš Florencijos konservatorijos Leonardo de Lisi. Kviečiame į viešą prof. L. de Lisi paskaitą balandžio 24 d., pirmadienį, 15 val. LMTA Juozo Karoso salėje (Gedimino pr. 42, Vilnius).

„Vokalinės fonetikos“ dėstytojai ir koncertmeisteriai iš partnerinių mokyklų dirbs su 20 kursų dalyvių iš Šiaurės ir Baltijos šalių: Estijos muzikos ir teatro akademijos, Geteborgo universiteto Muzikos ir teatro akademijos, Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Oslo nacionalinės menų akademijos.

Dainininkai gilinsis į italų kompozitorių G. Donizetti, V. Bellini, G. Rossini, G. Puccini, G. Verdi, A. Ponchielli, P. Tosti, G. B. Pergolesi, P. Mascagni kūrybą bei kitų tautų kompozitorių – F. Schuberto, W. A. Mozarto, G. F. Handelio, C. W. Glucko vokalinius kūrinius. Penkias dienas dainininkams vyks individualios pamokos su vokalo profesoriumi ir koncertmeisteriu. Kursų dėstytojai – Asta Krikščiūnaitė (dainavimas) ir Justas Čeponis (koncertmeisteris, Lietuva), Maria Imgemarsson Berg (koncertmeisterė, Švedija), Luca de Marchi (koncertmeisteris, Norvegija), Zigrida Krigere (dainavimas) ir Veronika Rinkule (koncertmeisterė, Latvija), Nadežda Kurem (dainavimas) ir Siim Selis (koncertmeisteris, Estija). Kursuose taip pat dėstys per Erasmus+ KA107 programą  atvykusi profesorė Ketevan Eliava iš V. Saradžišvili Tbilisio valstybinės konservatorijos (Sakartvelas).

Kursų dalyviai surengs koncertą balandžio 28 d., penktadienį, 17 val. LMTA Juozo Karoso salėje (Gedimino pr. 42, Vilnius). Maloniai kviečiame. 

Tarptautinių ryšių skyriaus informacija 
2023 04 19