Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Mokslinė konferencija, skirta berniukų chorinio dainavimo raidai

2023 m. balandžio 26 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos II rūmų Kamerinėje salėje vyks tarptautinė konferencija „Berniukų chorinio dainavimo raida Baltijos šalyse ir Ukrainoje“, skirta Hermano Perelšteino 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

Konferenciją organizuoja Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija, partneris – Lietuvos chorų sąjunga.

Konferencijos tikslas – įprasminant nusipelniusio Lietuvos kultūros veikėjo, choro dirigento ir pedagogo Hermano Perelšteino 100-ąsias gimimo metines apžvelgti Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos berniukų chorų raidą.

Hermanas Perelšteinas – Lietuvos choro dirigentas, pedagogas, berniukų choro „Ąžuoliukas“ įkūrėjas, pirmasis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos garbės profesorius (1994), už nuopelnus Lietuvos muzikinei kultūrai apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu (1994). 2023 metais minimas H. Perelšteino 100 metų jubiliejus. Lietuvos Respublikos kultūros ministerija Hermano Perelšteino 100-ąsias gimimo metines įtraukė į Rekomenduojamą 2021–2025 metais minėtinų reikšmingų istorinių įvykių arba reiškinių ir nusipelniusių asmenybių sukakčių minėjimo sąrašą.

Tarptautinės mokslinės konferencijos „Berniukų chorinio dainavimo raida Baltijos šalyse ir Ukrainoje“ metu istoriniame ir geografiniame kontekstuose bus aptariama berniukų chorinio dainavimo plėtotė, atskleidžiamos tarpusavio sąsajos. Prasminga, kad pirmojo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos garbės profesoriaus Hermano Perelšteino 100-metis minimas jo buvusioje darbovietėje, 90 metų sukaktį mininčioje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Konferencijos lektoriai

  • Prof. Vytautas Miškinis, Lietuvos muzikos ir teatro akademija
  • Doc. dr. Laima Budzinauskienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademija
  • Doc. Romans Vanags, Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademija
  • Prof. Hirvo Surva, Estijos muzikos ir teatro akademija
  • Doc. Ruben Tolmachov, Ukrainos nacionalinė P. Čaikovskio muzikos akademija ir Kijevo R. Gliero muzikos akademija

Konferencijos programa–knygelė

Organizatorių informacija 
2023 04 21