Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Kviečiame į „Erasmus+“ studentų koncertą

Džiaugiamės, galėdami pakviesti visus į artėjantį Erasmus+ studentų koncertą, kuriuo siekiama suburti Erasmus studentus ir sukurti unikalią muzikinę patirtį. Koncertas vyks gegužės 30 d. 18.30 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Centrinių rūmų Juozo Karoso salėje.

Akimirka iš 2022 m. gruodį vykusio Erasmus+ studentų koncerto

Koncerte pasirodys talentingi atlikėjai, dalyvaujantys Erasmus programoje. Pasiruoškite būti sužavėti darnios skirtingų estetikų sintezės, kai į sceną lipa duetai ir trio! Tarp vakaro atlikėjų – du pianistai, du dainininkai, aktorius ir akordeonistė. Kiekvienas atlikėjas koncertui suteiks savo unikalų stilių ir atlikimo manierą.

Koncertą pradės trumpa įžangos kalba apie renginio reikšmę ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 90-metį. Rengiamas vakaras liudija LMTA įsipareigojimą puoselėti tarptautinius ryšius, draugystę ir muzikinį augimą.

Programoje susipins įvairūs stiliai ir kultūros. Dainininkė iš Suomijos Justiina Mäkäräinen ir pianistė iš Bulgarijos Sabka Sabeva ​​pristatys žavų Johanneso Brahmso ir suomių autorių kompozicijų derinį. Vėliau ispanų dainininkė ir dirigentė Maria Dominguez, kuriai akomponuos pianistas iš Italijos Bruno Mario Billone, atliks kūrinius iš Maurice‘o Ravelio siuitos bei ispanų kompozitoriaus – dainininkės tėvo – kūrinį.

Serbų akordeonistė Georgina Bognar ir pianistas Bruno Mario Billone su Carloso Gardelio kūriniu nukels mus į aistringą tango pasaulį. Vėliau, lydint teatrališkam rumunų aktoriaus Orso Deli Antalio pasirodymui, pianistas ir akordeonistė pateiks emocingą Astoro Piazzollos kūrinį. Koncertą vainikuos Orso Deli Antalio ir Bruno Mario Billone dueto improvizacija.

Šis koncertas – tai nuostabi galimybė paliudyti muzikos galią jungti kultūras, kurti ryšius ir įkvėpti meniniam augimui. Kviečiame atvykti pasiklausyti pasirodymų!

Marija Židonytė  
2023 05 18