Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA atstovų vizitas Jeruzalės muzikos ir šokio akademijoje

Birželio 7–13 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos atstovai lankėsi Jeruzalės muzikos ir šokio akademijoje (Jerusalem Academy of Music and Dance, JAMD). Vizitas buvo organizuotas pagal Erasmus+ 107 (171) programą.

Jeruzalės muzikos ir šokio akademija. Ramunės Balevičiūtės nuotrauka

Specialios Europos Komisijos Erasmus+ programos tikslas – paskatinti bendradarbiavimo ryšius su ne Europos Sąjungos šalimis. Startavusi prieš penkerius metus programa suteikė platesnes galimybes  dėstytojų ir studentų mainams.

Vizito į Izraelį metu LMTA rektorė doc. dr. Judita Žukienė susitiko su Jeruzalės muzikos ir šokio akademijos prezidentu prof. dr. Michaeliu Klinghofferiu, susipažino su mokyklos programomis, tikslais, aptarė esamą Erasmus mainų situaciją ir susitarė dėl tolimesnio bendradarbiavimo.

„Partnerystė su Izraeliu – Lietuvos užsienio politikos prioritetas, o Jeruzalės muzikos ir šokio akademija – LMTA prioritetinė partnerė. Tikimės, kad šis vizitas ne tik paskatins mainus tarp abiejų mokyklų dėstytojų ir studentų, bet ir prisidės prie Lietuvos kultūrinių ryšių ir tarptautinio bendradarbiavimo plėtros“, – sako LMTA rektorė doc. dr. Judita Žukienė.

Ramunės Balevičiūtės nuotrauka

Doc. dr. Judita Žukienė kartu LMTA Meno ir mokslo prorektore doc. dr. Ramune Balevičiūte susitiko su JAMD Akademinių reikalų prorektore ir tyrimų departamento vadove prof. dr. Bella Brover-Lubovsky, aptarė tyrimų lauko klausimus ir bendradarbiavimo galimybes artimiausioje perspektyvoje.

LMTA muzikos inovacijų projektais domėjosi JAMD Tarpdisciplinės kompozicijos departamento vadovas dr. Amitas Weineris ir JAMD Technologijų ir inovacijų politikos vadovė dr. Talia Amar. LMTA Muzikos inovacijų studijų centro vedėjo, kompozitoriaus doc. Mantauto Krukausko paskaita studentams apie erdvinius aspektus muzikos kompozicijoje sulaukė ypatingo susidomėjimo.

Rektorė doc. dr. Judita Žukienė ir doc. Mantautas Krukauskas sutiko su JAMD Kompozicijos, muzikos edukacijos ir dirigavimo fakulteto dekanu prof. Boazu Benu Moshe ir Izraelio kompozitorių lygos tarybos nariu doc. dr. Ayalu Adleriu. Tikimąsi, kad šis susitikimas dar labiau sustiprins ryšius tarp abiejų akademijų muzikos fakultetų ir paskatins ne tik studentų ir dėstytojų mainus, bet ir naujus meninius projektus.

Susitikimas su JAMD Muzikos pedagogikos skyriaus dėstytojais

Šokio programos dėstytojos iš Vilniaus ir Klaipėdos prof. Aira Naginevičiūtė-Adomaitienė ir prof. Agnija Šeiko stebėjo Izraelio mokyklos šokio ir judesio paskaitas, aptarė mainų galimybes su JAMD Judesio departamento vadovu Ronenu Izhaki ir būsimu Šokio fakulteto dekanu, dabartiniu Šokio katedros vedėju Mate Moray.

Vaidybos ir režisūros katedros docentė dr. Agnė Jurgaitytė-Avižinienė dalinosi dalyko dėstymo patirtimi su Performatyvių menų fakulteto dekanu prof. Zvi Semeliu, Muzikos edukacijos departamento vadove dr. Michal Hefer, vaikų muzikinio ugdymo specialios programos „Pasirengimas koncertui“ kūrėja prof. dr. Veronika Cohen, psichologijos dėstytoja Lisa Asulin ir kitais šio fakulteto dėstytojais.

Vizitą ypatingai skaidrino neformalūs susitikimai su Jeruzalės mokyklos dėstytojais. Dr. Michal Hefer papasakojo apie tėvus, gimusius Vilniuje ir Rokiškyje, kuriems pavyko išgyventi Holokaustą, 1940 metais tėvus ištrėmus kartu su daugeliu lietuvių į Barnaulą. Izraelyje gyvenantis vilnietis pianistas, muzikologas, pedagogas ir kompozitorius dr. Zecharia Plavinas prisiminė savo studijų draugus M. K. Čiurlionio menų mokykloje ir anuometinėje Valstybinėje konservatorijoje.

Vizitą organizavo LMTA ir JAMD tarptautinių ryšių darbuotojos Giedrė Kabašinskienė ir Sarah Meltzer.

Tarptautinių ryšių skyriaus informacija
2023 06 20