Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

PREMJERA: Vasaros MEDIA studijos 25-oji filmų peržiūra Neringoje

Po dviejų kūrybinių savaičių „Vasaros MEDIA studijos“ jaunieji kino kūrėjai jau pasiekė post-produkcijos etapą. Kaip jiems pavyko įgyvendinti aštuonias idėjas kino filmams, galėsite pamatyti jau šį trečiadienį Liudviko Rėzos kultūros centro kino salėje Juodkrantėje.

M. Endriuškos nuotr.

Šių metų temos – „Žaliosios ateities“ – įkvėpti režisieriai bei dramaturgai pristatė šešiolika idėjų, iš kurių dėstytojai į filmavimo etapą atrinkto aštuonias. Dalyviai iš įvairių pasaulio šalių buvo paskirstyti į tarptautines komandas, kurios kūrė filmus, atskleidžiančius Neringos kraštovaizdžio ypatumus.

Dalyviai išklausė garsių kino kūrėjų paskaitas. Režisierius Mindaugas Survila dalinosi  gamtos filmavimo paslaptimis. Dalyviai pajautė simbolizmo bei detalių ypatumus režisierės iš Sakartvelo Salome Jashi paskaitoje ir pažino kinematografijos galimybes bei magiją Audriaus Stonio paskaitoje.

M. Endriuškos nuotr.

Kiekviename žingsnyje dalyviai turėjo stiprų užnugarį, kurį suteikė konsultantai, sukviesti iš Ispanijos, Vokietijos, JAV, Sakartvelo ir Lietuvos. Jų dėka kino kūrėjai susidorojo su iššūkiais, kilusiais filmavimo aikštelėse ir kaupė patirtį ateities galimybėms.

Liepos 5 d. 18 val. Neringos gyventojus ir svečius kviečiame atvykti į  Liudviko Rėzos kultūros centrą Juodkrantėje ir išvysti jaunųjų kino kūrėjų premjeras. Pamatę visus filmus, žiūrovai turės galimybę atiduoti savo balsą už labiausiai patikusius kūrinius ir pasidžiaugti projekto užkulisių akimirkomis.

Lauksime Jūsų L. Rėzos g. 54, Juodkrantėje, kartu pasidžiaugti jaunaisiais kino talentais!

M. Endriuškos nuotr.

Renginio rėmėjai: Valstybinis studijų fondas, Lietuvos kultūros taryba, AVAKA, Erasmus+ programa ir Media biuras prie Lietuvos kino centro.

Partneriai: Neringos miesto savivaldybė, Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos dramos teatras, Klaipėdos jaunimo teatras, LMTA studentų atstovybė, Liudviko Rėzos kultūros centras, Vilniaus kolegijos studentų atstovybė, VILNIUS TECH KIF fakultetas bei studentų atstovybė, UAB Arclights.

M. Endriuškos nuotr.

Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant Lietuvos muzikos ir teatro akademijai, Latvijos kultūros akademijai, Baltijos filmų, medijos ir menų mokyklai Taline, Krzysztof Kieślowski filmų mokyklai Katovice, Pere Martell institutui Taragonoje, VILNIUS TECH Kūrybininų industrijų fakultetui ir Nethercott studijai JAV.

Organizatoriai: Lietuvos muzikos ir teatro akademija ir Audiovizualinių menų industrijos Inkubatorius AMII.

Parengė Vasaros Media Studija komanda
2023 07 04