Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA folkloro archyvo plėtrai – kompiuterinė ir programinė įranga!

Kultūros ministerijos teikimu Vyriausybė įteisino 35,1 tūkst. eurų vertės kompiuterinės, foto ir programinės įrangos perdavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijai (LMTA).

Šarūno Mažeikos / BNS nuotrauka

Ši įranga naudojama akademijos folkloro archyvo plėtrai: skaitmeninant akademijos folkloro archyve sukauptus kultūros paveldo ir garso išteklius, taip pat pastaraisiais metais vykdomų mokslinių tiriamųjų ekspedicijų metu surenkamiems garso ir vaizdo įrašams apdoroti, metaduomenims sukurti ir juos paskelbti akademijos folkloro archyve, naujiems duomenims kaupti ir skaitmeninti.

LMTA Mokslo centro muzikinio folkloro archyvas dėl sukauptų fondų yra vienas didžiausių muzikinio folkloro archyvų Lietuvoje. Vertingiausi pavyzdžiai atrenkami ir viešinami įvairiuose transkripcijų ir garso įrašų leidiniuose. Archyvo fondus nuolat papildo kasmet vykstančios 2–3 folklorinės ekspedicijos ir trumpalaikės išvykos, taip pat sulaukiama dovanų iš pavienių asmenų.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos informacija
2023 07 05