Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

„Nord Creative Camp“ stovykloje studentai kurs filmus Kintuose

Rugpjūčio 16-29 dienomis, „Nord Creative Camp“ stovyklos metu, daugiau nei keturiasdešimt kino mokyklų studentų: režisieriai, scenaristai, operatoriai, montažo režisieriai, garso režisieriai ir prodiuseriai, klausys paskaitų ir kurs trumpametražius filmus.

„NORDFILM“ – tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos iniciatyva įkurtas Šiaurės ir Baltijos šalių aukštųjų kino mokyklų tinklas. „Nordplus“ fondo iniciatyva pirmą kartą suburs kino studentus bei dėstytojus iš Švedijos, Latvijos, Suomijos, Lietuvos, Islandijos ir Estijos čia, Kintuose, dviejų savaičių kino nuotykiui. Dėstytojai iš Šiaurės regiono ir Baltijos šalių atrinks septynias Pamario lokacijas, kuriose ir vyks filmavimai. Studentai susipažins ir su Ventės ragu, ir su apleista Vėtrungės stovyklaviete, Mingės uostu bei kitomis kinematografiškomis lokacijomis.

Šiųmetės stovyklos kryptis ir tema – tvarumas. Studentai ne tik susipažins su pagrindiniais tvarumo kino aikštelėje principais, tvarumo etika bei filosofija, bet taip pat šiuos principus pritaikys ir savo kūrybos bei filmų gamybos metu.

Du paskutinius vasaros savaitgalius – penktadienio ir šeštadienio vakarais nuo 20 val. – Kintų bei Pamario bendruomenės kviečiamos atvykti į atvirus kino seansus Daugiafunkciame Kintų centre, kurių metu vyks Baltijos šalių studentų trumpametražių filmų peržiūros. Rugpjūčio 27 d. – paskutinį vasaros sekmadienį – 19 val. įvyks stovyklos metu sukurtų filmų premjera, atvira visiems Pamario bendruomenių nariams.

„Nord Creative Camp“ ne tik stiprina ryšius tarp Šiaurės ir Baltijos šalių kino mokyklų, bet ir skatina tvarumo principų įsisavinimą bei pritaikymą jaunųjų ateities kino studentų kūryboje.

Rapolo Gorodeckio nuotraukos

LMTA informacija 
2023 08 21