Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Pradedamas LMTA alumnų projektas – tinklalaidė psichinės sveikatos tema

Nuo 2023-iųjų metų sausio mėnesio kūrybinės grupės „Vokalinio meno tinklas“ ir idėjos autorių LMTA magistranto Vaido Bartušo ir alumnės Eglės Radavičiūtės iniciatyva pradedamas naujas projektas – tinklalaidė menininkų psichinės sveikatos tema „Kažkas čia nedera“. Šio projekto tikslas yra kaip įmanoma svariau prisidėti prie psichinės sveikatos edukacijos meno kūrėjų tarpe.

Psichinės sveikatos rodikliai krenta ne tik pandemijos ir karo akivaizdoje, tačiau didelę įtaką tam daro ir bendras žmonių susvetimėjimas, socialinės atskirties didėjimas, ekonominiai veiksniai. Viena iš psichologiškai jautriausių visuomenės grupių yra atlikėjų ir kitų menininkų bendruomenė.

„Kažkas čia nedera“ – tinklalaidė tyrinėjanti psichologinės sveikatos rebusus menininkų, kūrėjų bendruomenėje. Kartu su psichikos sveikatos specialistais ir kūrėjais tinklalaidėje ieškoma būdų, kaip gyventi su nerimo, atidėliojimo, savivertės trūkumo (apsišaukėlio sindromo), perfekcionizmo, ateities baimės ir depresijos atvejais.

Kuriant tinklalaidės turinį, bendradarbiaujama su „Depresijos ir nerimo gydymo centru“ bei jo vadove Aušra Mockuviene, Vilniaus miesto Psichikos sveikatos centro ir Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės gydytoju-rezidentu Martynu Ruzgu, gydytoju-psichoterapeutu Dainiumi Jakučioniu, pokyčių trenere, kognityvinės elgesio terapijos konsultante Raminta Girdvaine, psichoterapeutu Gediminu Tumėnu, psichoterapeute Inga Juodkūne. Projektą remia Vilniaus miesto savivaldybė. 

Pirmąją tinklalaidę išgirsti galėsite jau rugsėjo 20-ąją dieną. Naujienas sekite „Vokalinio meno tinklo“ internetiniame puslapyje, LMTA ir „Vokalinio meno tinklo“ „Facebook“ paskyrose ir dienraštyje bernardinai.lt.

Nuoroda į pirmąją tinklalaidę: https://youtu.be/p4RAUERHtkw


Tinklalaidės „Kažkas čia nedera“ pristatymo renginys įvyks jau rugsėjo 19 d., 18 val. kultūros komplekso „Sodas 2123“ kavinėje „Estafetė“.
 
Tinklalaidės kuratoriai Vaidas Bartušas ir Eglė Radavičiūtė nusprendė pristatymo vakarą praleisti prasmingai, todėl kviečiame klausytis diskusijos „Psichologinės sveikatos stigmos menininkų bendruomenėje: kodėl būtina apie tai kalbėti?“
 
Diskusijoje dalyvauja:
-Gediminas Tumėnas (klinikinis psichologas, psichoterapeutas)
-Raminta Girdvainė (pokyčių trenerė, kognityvinės elgesio terapijos (KET) konsultantė, sertifikuota koučingo specialistė (ICF), „Points of You“ trenerė, konferencijų ir mokymų lektorė)
-Inga Juodkūnė (psichologė – psichoterapeutė, dėmesingo įsisąmoninimo (angl. „mindfulness“) trenerė, autobiografinio romano „Rytoj vėl patekės saulė“ autorė)
-Gintautas Katulis (psichologas, patirtinio ugdymo ir darbo grupėmis)
-Matas Samulionis (improvizatorius ir kompozitorius, LMTA doktorantas)
Diskusiją moderuoja: Eglė Radavičiūtė (dainininkė, tinklalaidės „Kažkas čia nedera“ kuratorė)
 
Nuoroda į renginįhttps://fb.me/e/3V2uKbE2Y

Organizatorius: Vokalinio meno tinklas

LMTA informacija
2023 09 12