Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Tarptautinis simpoziumas IMPACT

Lapkričio 22–25 dienomis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vyks tarptautinis simpoziumas IMPACT „Kūrybiškumas ir improvizacija scenos menuose“. IMPACT – tai unikalus mokslo renginys Lietuvoje, pristatysiantis skirtingų meno sričių tyrėjų veiklos rezultatus mažai tyrinėtoje kūrybiškumo ir improvizacijos srityje.
 
Anot konferencijos organizatorių LMTA meno ir mokslo prorektorės teatrologės dr. Ramunės Balevičiūtės ir LMTA Muzikos inovacijų studijų centro vadovo kompozitoriaus Mantauto Krukausko, kūrybiškumas ir improvizacija yra kompleksiniai fenomenai, kuriuos nagrinėti tikslingiausia pasitelkus tarpdisciplininį požiūrį. Šiuolaikinio mokslo atradimai leidžia naujai pažvelgti į šiuos fenomenus kaip į esminius kūrybos dėmenis, leidžiančius eksperimentuoti su naujomis išraiškos formomis ir skatinti menines inovacijas. Todėl ši tarptautinė konferencija yra aktuali ne tik humanitarinių, socialinių mokslų ir meninių tyrimų atstovams, bet ir menininkams profesionalams.
 
Tarptautinės konferencijos programos centre – šiuolaikiniam mokslui ir menui aktualios temos, kurias rengėjai kviečia analizuoti pasitelkiant skirtingas kognityvinių, socialinių, humanitarinių mokslų ir meninių tyrimų metodologines prieigas. Renginys dalyviams suteiks progą diskutuoti apie menininkų, menininkų-tyrėjų ir mokslininkų bendradarbiavimo galimybes bei pasiūlys originalų diskusijos modelį, kai ta pati tema atskleidžiama iš įvairių sričių ir disciplinų perspektyvos. Konferencijoje dalyvaus pripažinti užsienio ir Lietuvos muzikologijos, teatrologijos, sociologijos, psichologijos mokslų atstovai, o taip pat patyrę menininkai ir menininkai-tyrėjai, atstovaujantys muzikai, teatrui, šokiui ir cirkui.
 
 
Svarbia IMPACT dalimi taps ir improvizaciniai kūrybiniai eksperimentai, tarpdisciplininių grupių gyvai atliekami scenoje. Jie bus detaliai aptariami ir analizuojami dalyvaujančių mokslininkų ir menininkų rate, o renginio dalyviams tai taps puikia galimybe išplėsti profesines žinias, įgyti naujų idėjų iš įvairių meno kontekstų.
 
 
Organizatorius: Lietuvos muzikos ir teatro akademija
Projektą finansuoja: Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos kultūros taryba
Projektas yra Vilniaus 700 metų jubiliejaus programos dalis. Šventės iniciatorius – Vilniaus miesto savivaldybė, programos kuratorius – Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“. Programos įgyvendinimą finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija.
 
LMTA informacija
2023 11 16