Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Išleista trijų Baltijos šalių autorių knyga, skirta Shakespeare’o interpretacijų teatre istorijai!

Išleista knyga Shakespeare’s Reception and Interpretation in the Baltics („Shakespeare‘o recepcija ir interpretacija Baltijos šalyse“) pirmą kartą anglų kalba pristato Shakespeare‘o interpretacijų trijų Baltijos šalių teatruose istoriją!

Skyriaus apie Shakespeare‘o pastatymus ir sklaidą Lietuvos kultūroje autorė – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė, teatrologė Ramunė Marcinkevičiūtė. Shakespeare‘o pastatymų istoriją Latvijoje nagrinėja knygos iniciatorė šekspyrologė Guna Zeltiņa, Estijos teatro atvejį – šekspyrologė Maris Peters. Kolektyvinės monografijos tikslas – supažindinti tarptautinį skaitytoją su išskirtiniais Baltijos šalių teatro bruožais, analizuoti Shakespeare‘o kūrybos svarbą Baltijos šalių nacionalinių kultūrų raidoje, išryškinti tendencijas ir pagrindinius kūrėjus.

Knygoje pateikiama gausi medžiaga studentams, dėstytojams, mokslininkams ir Shakespeare‘o tyrinėtojams, taip pat teatro teoretikams ir praktikams.

Knygą išleido Cambridge Scholars Publishing.  Daugiau informacijos rasite leidyklos svetainėje: https://www.cambridgescholars.com/product/978-1-5275-2906-9

LMTA informacija
2023 11 30