Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Vilniuje renkasi Europos aukštųjų teatro mokyklų vadovai

(c) G. Matkutė

Šią savaitę Vilniuje renkasi Europos aukštųjų teatro mokyklų vadovai – balandžio 17-19 dienomis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) vyks neeilinis École des Écoles (EdE) asociacijos narių susirinkimas. 

„Lietuvos muzikos ir teatro akademija didžiuojasi galėdama priimti kolegas iš Europos, taip pat ne tik prisidėti organizuojant École des Écoles asociacijos narių susirinkimą, bet ir dalintis žiniomis, patirtimi mokymuose, kuriuos vedė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojai, žymūs Lietuvos teatro ir šokio atstovai, kūrėjai ir kritikai: Yana Ross, Augustas Gornatkevičius, Naubertas Jasinskas, Agnija Šeiko, Goda Dapšytė, Žilvinas Beniušis. Tai liudija Lietuvos, kaip teatro šalies, pripažinimą“, – teigia Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorė doc. dr. Judita Žukienė. 

Neeiliniame École des Écoles asociacijos susirinkime Vilniuje dalyvaus Europos aukštųjų teatro mokyklų atstovai iš Danijos, Prancūzijos, Portugalijos, Šveicarijos, Norvegijos, Belgijos, Rumunijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Ukrainos ir Lietuvos. Per susirinkimą Europos aukštųjų teatro mokyklų vadovai aptars organizacijos veiklą ir iššūkius, išrinks naują École des Écolesasociacijos valdybą, į kurią kandidatuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros vedėja doc. dr. Elzė Gudavičiūtė.  

2006 m. įkurta École des Écoles asociacija šiuo metu vienija 16 Europos aukštųjų teatro mokyklų. Pastaraisiais metais École des Écoles asociacija daug dėmesio skiria Europos teatro mokyklų dėstytojų mainams, siekia plėtoti mokyklų partnerių bendradarbiavimą rengdama seminarus, praktinius užsiėmimus ir susitikimus. Taip pat ji įgyvendino keletą „Erasmus“ strateginių partnerysčių projektų. Šiuo metu École des Écoles asociacijai vadovauja prof. Sabina Dhein, Hamburgo muzikos ir teatro universiteto Teatro akademijos direktorė.  

Lietuvos muzikos ir teatro akademija yra École des Écoles asociacijos narė nuo 2009 metų. Ji taip pat yra aljanso FilmEU, Europos aukštųjų muzikos mokyklų asociacijos (AEC), Šiaurės šalių muzikos akademijų asociacijos (ANMA), Europos kamerinės muzikos akademijos (ECMA), Europos kamerinės muzikos dėstytojų asociacijos (ECMTA), Europos teatro mokyklų ir akademijų sąjungos (E:UTSA) ir Kino ir televizijos mokyklų asociacijos (CILECT) narė. Be to, Lietuvos muzikos ir teatro akademija aktyviai dalyvauja „Nordplus“, Europos operos akademijos (EOA) veiklose. 

2024 04 17