Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Vaidybos ir režisūros katedros vedėja Elzė Gudavičiūtė – École des Écoles valdyboje

Elzė Gudavičiūtė

Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje praėjusią savaitę susirinko Europos aukštųjų teatro mokyklų vadovai. Įvyko ne tik École des Écoles tinklo dėstytojų dirbtuvės, bet ir šios asociacijos narių neeilinis suvažiavimas. Šio suvažiavimo metu Vaidybos ir režisūros katedros vedėja doc. dr. Elzė Gudavičiūtė buvo išrinkta į šio tarptautinio aukštųjų meno mokyklų tinklo valdybą trejų metų kadencijai. 

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad visą savaitę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vykę École des Écoles tinklo renginiai praėjo sklandžiai, kad Vaidybos ir režisūros katedra sugebėjo užtikrinti dirbtuvių turinio kokybę ir kartu su kitais akademijos skyriais sklandžiai pasirengė ir organizavo tiek dirbtuves, tiek neeilinį asociacijos narių susirinkimą. Dirbtuvėse dalyvavusių užsienio dėstytojų refleksijos ir komentarai uždarymo vakarą džiugino savo pozityvumu ir pastebėtu mūsų Teatro mokyklos unikalumu bei savitumu. Reiškiu nuoširdžią padėką visiems scenos meno praktikams, vedusiems kūrybines dirbtuves,“ – po École des Écoles nariams skirtų dirbtuvių  kalbėjo doc. dr. Elzė Gudavičiūtė, LMTA Vaidybos ir režisūros katedros vedėja.

„Po kūrybinių dirbtuvių dvi dienas vykęs neeilinis asociacijai priklausančių aukštųjų meno mokyklų vadovų suvažiavimas buvo skirtas pasirengimui vykdyti naują strateginių partnerystės projektą. Šio suvažiavimo metu taip pat buvo išrinkta nauja École des Écoles tinklo valdyba. Ją ateinančius trejus  metus sudarys Hamburgo, Olandijos, Belgijos, Lietuvos ir Rumunijos mokyklų vadovai ir scenos menų profesionalai“, – papildė E. Gudavičiūtė, taip pat išrinkta į šios asociacijos valdybą.

École des Écoles tinklas vienija 16 Europos aukštųjų meno mokyklų, skatina scenos menų dėstytojų mainus, organizuoja kūrybines dirbtuves, skirtas kelti dėstytojų kompetencijoms, bei vykdo tarptautinius projektus, kuriuose dalyvauja dėstytojai ir studentai.

 

 

 

 

 

 

Gabijos Matkutės nuotraukos.

2024-04-22