Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Įvyko tarpkultūrinių mainų ir kūrybinės komunikacijos intensyvus Erasmus+ kursas

Intensyvi Erasmus+ savaitė, skirta tarpkultūriniams mainams ir kūrybinei komunikacijai „Intercultural relations and creative communication“, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje praūžė balandžio 8-12 dienomis. 

BIP kursas prasidėjo kovo 6 d. nuotolinėmis paskaitomis ir pasibaigė balandžio 24 dieną. Iš viso dalyvavo 19 studentų iš Portugalijos Aveiro universiteto, Latvijos Liepojos universiteto, Suomijos Tamperės taikomųjų mokslų universiteto, Lenkijos Krokuvos muzikos akademijos ir Estijos bei 6 dėstytojai iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (lekt. Viltė Gridasova-Rusevičienė, doc. Mantautas Krukauskas, lekt. Vytis Puronas, lekt. Audrius Dabrovolskas), kino operatorius Herman Hoffman (Toby) Birney ir lekt. Yohanna Sirkesalo iš Tamperės taikomųjų mokslų universiteto Suomijoje.

Intensyvios programos metu muzikos, dizaino, komunikacijos, naujųjų medijų menų studentai rengė įvairiausias kūrybines idėjas – nuo Vilniaus miesto kaip jaunimo erdvės, kurioje atrandamas įkvėpimas kurti; parodos, kuri planuojama pristatyti vienoje iš Tamperės 

miesto galerijų; skaitmeninių Vilniaus miesto plakatų, vaizduojančių skirtingą menininko dieną mieste iki muzikinių kompozicijų, kurias įkvepia įvairūs vizualieji menai.

Planuojama, jog tokios Erasmus+ intensyvios savaitės kursas bus pratęstas vienoje iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos partnerinių institucijų 2025 metais.

 

Audriaus Dabrovolsko nuotr.