Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Tbilisyje – Lietuvos ir Sakartvelo kultūrų forumas

Šią savaitę Meno ir mokslo prorektorė Ramunė Balevičiūtė lankėsi Sakartvele, kur dalyvavo pirmą kartą surengtame Lietuvos ir Sakartvelo kultūrų forume. Sakartvelo technikos universiteto prof. Vido Kavaliausko lietuvių kalbos ir kultūros centre vykusiame renginyje, kurį globoja LR ambasada Sakartvele, ji skaitė pranešimą apie Lietuvos teatro istoriją ir dabartį.

Taip pat prorektorė lankėsi Šota Rostaveli teatro ir kino universitete ir aptarė bendradarbiavimo su Lietuvos muzikos ir teatro akademija stiprinimo galimybes.

„Lietuvą ir Sakartvelą sieja tamprūs kultūriniai ryšiai. Smagu jausti kartvelų žavėjimąsi mūsų kultūra ir menu – kinu, teatru, fotografija. Tačiau ir mūsų kūrėjams Sakartvelo menininkai darė ir tebedaro įtaką. Ne mažiau svarbus kažin koks giluminis emocinis ar dvasinis ryšys tarp mūsų ir kartvelų menininkų ir kultūros žmonių. Be abejo, tam reikšmės turi ir tai, kad ne vienas lietuvių kūrėjas mokėsi Tbilisyje ir praleido čia gražių jaunystės metų. Šiandien aukštojo mokslo trajektorijos Lietuvoje ir Sakartvele yra šiek tiek išsiskyrusios, tačiau tikrai galime ką vieni kitiems pasiūlyti ir vieni iš kitų pasimokyti“, – įspūdžiais dalinasi prorektorė.