Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Atidaromas LMTA studijų miestelis!

Po daugiau kaip dvylika metų  trukusių derybų, pasiruošimo darbų ir sėkmingų statybų naujus studijų metus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) teatro, kino ir šokio specialybių studentai ir dėstytojai pradeda naujuose studijų miestelio pastatuose, iškilusiuose Olandų g.  21A, Vilniuje. Teatro ir kino fakultete bei Mažajame salių bloke bus sutelkta ir efektyviai naudojama menų sinergija ir atsiveriančios tarpdisciplininio meno galimybės. Tai unikali studijų, kūrybos ir tyrimų erdvė, leidžianti praktikoje taikyti aktualiausias meno ir mokslo inovacijas.

„Infes“ nuotr.

Teatro studijoms duris atveria moderni virš 170 žiūrovų talpinanti Juodoji teatro salė, 9 erdvios auditorijos vaidybos ir režisūros užsiėmimams bei 6 mažesnės auditorijos individualiam darbui ir saviruošai. Su specializuota grindų danga įrengtos 4 šokio auditorijos visiškai pritaikytos šiuolaikinio ir klasikinio šokio studijoms. Šokio pasirodymams atidaroma itin erdvi, beveik 9 m aukščio Baltoji šokio salė.

Kinui skirta naujoji infrastruktūra pritaikyta visiems kūrybos, gamybos ir sklaidos etapams: nuo filmavimo ir montažo iki filmų demonstravimo. Tam skirtos didžioji ir mažoji filmavimo studijos, grimo cechas, garso įrašų studija, vaizdo ir garso montažinės, šviesų testavimo auditorija, filmų peržiūrų auditorijos, kino salė-laboratorija (Dolby Atmos garso sistema) ir 99 vietų kino salė (Dolby surround garso sistema).

„Infes“ nuotr.

Siekiant užtikrinti kuo geresnes sąlygas dėstytojams ir studentams, naujuose Akademijos rūmuose įrengtos 3 modernios poilsio erdvės, kurios taps diskusijų, bendradarbiavimo ir naujų idėjų generavimo vieta. Fakulteto dėstytojų susitikimams, aptarimams ir pasirengimui paskaitoms skirtas naujasis profesoriumas.

Pirmųjų dviejų LMTA studijų miestelio pastatų statybos įgyvendinto projekto vertė – per 29 mln. Eur, iš kurių 19 mln. Eur finansavo ES regioninės plėtros fondas ir  valstybės biudžetas, o 10,2 mln. Eur padengė LMTA nuosavomis ir skolintomis lėšomis. Investicijos buvo skirtos Studijų miestelio pirmojo statybų etapo pastatų rangos darbams, specializuotai meno studijoms, kūrybinėms ir tyrimų inovacijoms skirtai įrangai įsigyti. Studijų miestelio projektavimo darbus atliko UAB „Paleko archstudija“ ir UAB „Projektų rengimo centras“. Rangos darbus vykdė UAB „Infes“.

„Infes“ nuotr.

 

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijų miestelio pirmojo statybų etapo įgyvendinimas ir naujų, specialiai teatrui, kinui ir šokiui skirtų modernių erdvių atvėrimas jau šiandien daro įtaką Fakulteto plėtrai, užtikrina studijų konkurencingumą ir sudaro sąlygas plėtoti ryšius ir bendrus projektus su tarptautiniais partneriais. Sėkmingas projekto įgyvendinimas yra išskirtinis įvykis Lietuvos kultūroje. Naujasis meno kūrybos, mokslinių tyrimų ir studijų inovacijų kompleksas bus atveriamas plačiajai visuomenei: LMTA kvies į savo studentų ir dėstytojų spektaklius, šokio renginius, kino peržiūras, projektų pristatymus, diskusijas ir pažintis su dabarties ir ateities kūrėjais.

Pirmųjų LMTA studijų miestelio pastatų atidarymas įvyks rugpjūčio 30 d.

2024 08 27