Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

2024 m. tęsiame kartų pokalbių ciklą – „Susikalbėjimai Didžiojoje“: Mokytojas ir mokiniai

Visus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos jubiliejinius metus vyko kartų pokalbių ciklas „Susikalbėjimai Didžiojoje“. Žengdami į kitus metus, ciklą tęsiame ir 2024 metais, tik kiek kitaip, pavadinimu „Susikalbėjimai Didžiojoje“: mokytojas ir mokiniai. Nuo šiol vienoje scenoje pokalbiui susitiks Lietuvos ir pasaulio kultūrai reikšmingos asmenybės kartu su savo mokiniais!
 
Irena Milkevičiūtė

Gruodžio 13 d. 18 val. LMTA Didžiojoje salėje susitiks viena garsiausių Lietuvos operos solisčių, LMTA dainavimo katedros profesorė Irena Milkevičiūtė ir jos mokiniai: žinomos dainininkės Joana Gedmintaitė, Simona Liamo bei šiuo metu studijuojantys jaunieji dainininkai – Skirmantė Vaičiūtė, Nojus Žalys ir Mindaugas Tomas Miškinis. Pokalbį moderuos LMTA dėstytoja, muzikologė Jūratė Katinaitė, o akompanuos Eglė Kasteckaitė.
 
Irena Milkevičiūtė yra viena ryškiausių šiandieninės Lietuvos muzikos kultūros asmenybių, pasaulinį pripažinimą pelniusi dainininkė. Iš pradžių pasirinkusi kankles, 1976 Lietuvos muzikos akademijoje (prof. Z. Paulausko klasė) baigė dainavimo studijas. Tais pačiais metais buvo pakviesta į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą, kuriame iki šiol dainuoja visas pagrindines lyrinio ir dramatinio soprano partijas. 1978-1979 studijas tęsė garsiojoje Milano La Scaloje, dainavo Piccolo Scala teatro surengtuose koncertuose Milane, Romoje, Parmoje ir kitur. Po studijų Scaloje buvo įvertinta kaip turinti „gerą vokalo techniką, nepaprastai muzikali, puikiai stilių jaučianti” dainininkė. 
 
„Gyvendami šiandiena ir ruošdamiesi rytdienai, negalime pamiršti praeities pamokų. Stabtelti, prisiminti kartu, svajoti, kalbėtis, diskutuoti – tai prielaidos įsivertinti, kur esame ir kurti ateities perspektyvą. Įkvėpimo ir stiprybės semiamės iš geriausiųjų, ryškiausiųjų, per 90 metų daugybę kartų varsčiusių Akademijos duris“, – sako LMTA rektorė J. Žukienė.
 
Renginiai skirti plačiajai visuomenei ir yra nemokami. 
 
LMTA informacija
2023 12 12