Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Fortepijoninės muzikos naktis „Juodais baltais“ keliasi į Rygą

Rugsėjo 8 d. pačiame Rygos centre esančiame Vermanės parke skambės Lietuvos muzikos ir teatro akademijos fortepijoninės muzikos projektas „Juodais baltais“. Šeštadienio vakarą Rygoje koncertuos garsiausi lietuvių ir latvių pianistai – Petras Geniušas, Andrejus Osokinas, Oskaras Račevskis bei visas būrys LMTA ir Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademijos auklėtinių.

Fortepijoninės muzikos maratonas Rygoje prasidės 18 val., o paskutinio pianisto pasirodymas numatytas 2 val. nakties.

Koncertas „Juodais baltais“ („Melns un balts“) skambės Rygos festivalio „Baltā nakts“ programoje. Jo organizatoriai atkreipė dėmesį į jau keletą metų pagrečiui rengiamą LMTA projektą po pastarosios „Kultūros nakties“ Vilniuje.

Kaip rašo festivalio „Baltā nakts“ organizatoriai, tai bus vienintelė metų naktis, kai Vermanės sodai prisipildys fortepijono garsų. Iš viso „Juodais baltais“ koncerte pasirodys 15 pianistų. Iš jų šeši studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, šeši – Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademijoje. Tai Lina Petkevičiūtė, Vincenzo De Martino, Viktoras Orestas Vagusevičius, Ugnė Kaušiūtė, Lina Žutautaitė ir Benediktas Bazaras (LMTA) bei Jačiana Huana, Aleksandras Kalējas, Pāvela Laganovskis, Ēvaldas Lazarevičius, Lāsma Neulāne, Laura Tamane (LJVMA).

Be abejo, koncerto traukos taškai – žymieji Lietuvai ir Latvijai atstovaujantys pianistai: Petras Geniušas, charizmatiškasis Andrejus Osokinas ir džiazo pianistas Oskaras Račevskis, kuris ir užbaigs programą. Prieš jiems žengiant į sceną, atlikėjus trumpai pristatys latvių muzikologas Orestas Silabriedis.

Koncerto programoje klasikinis repertuaras perpinamas su šiuolaikinėmis kompozicijomis. Tad greta Johanno Sebastiano Bacho, Wolfgango Amadeus Mozarto, Ludwigo van Beethoveno, Fryderyko Chopino, Roberto Schumanno, Ferenco Liszto ir kitų klasikinės muzikos aukso fondo autorių kūrinių, skambės XX ir XXI a. klasika: Maurice’o Ravelio, Béla Bartóko, George’o Gershwino, Peterio Vasko ir kitų kompozitorių muzika.

LMTA informacija
2018 09 06