Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Baigėsi tarptautinio scenos menų projekto „Polart Circle“ etapas Lietuvoje

2018 m. gruodžio 3-7 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Balkono teatre vyko tarptautinio scenos menų projekto „Polart Circle“ etapas.

Dalyviai iš Kroatijos, Jungtinės Karalystės ir Makedonijos, projekto dalyviai gilinosi į verbatimo teatro kūrimo metodus. Užsiėmimus vedė režisierė, LMTA doktorantūros studentė Loreta Vaskova.

„Polart Circle“ projekte dalyvauja 9 Europos šalių meno institucijos, nevyriausybinės organizacijos ir aukštosios mokyklos, tarp jų – ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Tarptautinių mainų principu grįsto projekto tikslas – scenos menų pagalba tyrinėti aktualias politines temas.

Mokymų-kūrybinių dirbtuvių Lietuvoje metu, projekto dalyviai, scenos menų kūrėjai nagrinėjo 2009 m. Europos ekonominės krizės padarinių apraiškas mūsų dienomis. Naudodami dokumentinio, verbatimo teatro metodus jie kūrė trumpas istorijas, monologus, kuriuos vėliau sujungė į vientisą performansą. „Šios kūrybinės dirbtuvės privertė suvokti, kad net ir po dešimtmečio krizė vis dar yra jautri tema mums, meno kūrėjams“, – įspūdžiais dalinosi projekto dalyviai.  

Siekiant aktualizuoti esamus mokymo metodus jaunimui, tarptautinėse dirbtuvėse bandoma apjungti formalų ir populiarųjį švietimą, ieškoti inovatyvių, technologiškai pažangių bei patrauklių mokymo priemonių. Projekto metu dalyviai ne tik teoriškai ir praktiškai susipažįsta su lektoriaus pristatoma tema, bet ir dokumentuoja visą mokymosi procesą. Remiantis sukaupta video medžiaga, bus kuriama internetinė edukacinė platforma, prieinama plačiajai auditorijai.

2018 12 10