Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Vyksta Tarptautinis akordeono konkursas „Vilnius 2019“

Kovo 21-23 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir Vilniaus rotušėje vyksta Tarptautinis akordeono konkursas „Vilnius 2019“. 

TVARKARAŠTIS

Konkurso organizatorius, LMTA Akordeono katedros vedėjas doc. Raimundas Sviackevičius glaudžiai sieja festivalį su Akademijos terpe:

„2018 metais Lietuvos muzikos profesionalai minėjo gražią sukaktį – Lietuvos muzikos ir teatro akademijai sukako 85 metai (1933-2018). LMTA sukurta meno terpė akordeono bendruomenei buvo palanki, todėl 2019-eji metai Lietuvos akordeonistų bendruomenei yra reikšmingi dviem svarbiais įvykiais. Pirma graži sukaktis – garbingas 60-ties metų akordeono specialybės Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (tuometinėje Lietuvos valstybinėje konservatorijoje) įkūrimo jubiliejus, kuris bus švenčiamas visus 2019 metus. 1959 m. aukštojoje mokykloje profesionaliai pradedamas dėstyti akordeono atlikimo menas. O prieš penkerius metus, 2014-aisiais, LMTA įkurta savarankiška Akordeono katedra, kuri dar labiau įtvirtino akordeono kaip profesionalaus instrumento pozicijas.

Šie metai pradedami švęsti reikšmingu ir svarbiu renginiu – Tarptautiniu akordeonistų konkursu „Vilnius 2019“. Didžiuojamės, kad Tarptautinis akordeonistų konkursas Vilniuje įsitvirtino tarp menininkų Europoje, traukia užsienio šalių atlikėjus ir pedagogus, todėl renginys yra laikomas prestižiniu.

Nuo 1994 m. Lietuvos akordeonistų asociacijos ir LMTA iniciatyva konkursas, organizuojamas kas dvejus metus pavasarį, į Vilnių sutraukia pačius gabiausius Lietuvos ir užsienio jaunuosius atlikėjus, suteikdamas jiems galimybę pademonstruoti savo meninius ir techninius gebėjimus, pasisemti patirties iš kitų konkurso dalyvių ir pradėti savo kelią profesionalios karjeros link.

Sėkmė dalyvauti Tarptautiniame akordeonistų konkurse nusišypso perspektyviausiems Respublikinio Lietuvos akordeonistų konkurso, kuris yra vykdomas kaip atranka į tarptautinį konkursą, atlikėjams-laureatams bei diplomantams. Respublikiniame konkurse dalyvauja atlikėjai, prieš tai praėję atranką regionuose. Konkurso dalyviai pagal amžių ir pasirinktą atlikimo žanrą skirstomi į 12 kategorijų: solistai, įvairių sudėčių ansambliai ir orkestrai. Šiais metais atlikėjų geografija itin plati, pavyko pakviesti autoritetingą žiuri. Į konkursą atvyko dalyviai ir komisijos nariai iš Suomijos, Danijos, Italijos, Kinijos, Slovakijos, Vokietijos, Portugalijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Austrijos, Serbijos, Latvijos, Juodkalnijos, Kroatijos, Baltarusijos, Čekijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei, žinoma, Lietuvos.“

Organizacinio komiteto vardu
Konkurso meno vadovas
Lietuvos akordeonistų asociacijos prezidentas
LMTA Akordeono katedros vedėjas 
Doc. Raimondas Sviackevičius

2019 03 21