Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Prasidėjo registracija į „Vasaros Media Studija 2019“

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) kartu su Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriumi (AMII) kviečia dalyvauti tarptautinėse kūrybinėse kino dirbtuvėse „Vasaros Media Studija 2019“.

Pirmoji „Vasaros Media Studija“ įvyko 1996 metais, inicijuota garsaus dokumentinių filmų režisieriaus ir LMTA Kino ir televizijos katedros įkūrėjo Henriko Šablevičiaus. išsiplėtė ir tapo vienu žinomiausiu ir giliausias tradicijas turinčiu kino edukacijos projektu Europoje. Pasaulio jauniesiems kinematografininkams skirtos kūrybinės dirbtuvės jau tapo atpažįstama ir tradicine kino kūrėjų kūrybine platforma: čia pristatomi naujausi įvairių šalių jaunųjų kino kūrėjų filmai, gimsta inovatyvūs projektai, kurie yra toliau plėtojami už „Vasaros Media Studijos“ ribų.

Tradiciškai dvi savaites trunkantis projektas, skirtas jauniesiems kino industrijos profesionalams bei kino mokyklų studentams, prasidės birželio 23 d. ir truks iki liepos 5 d. Preiloje. Į „Vasaros Media Studiją“ bus pakviesta per 50 dalyvių iš skirtingų Europos šalių. Suformavę penkias tarptautines komandas, su dėstytojų profesionalų pagalba dalyviai vystys filmų idėjas, filmuos, montuos trumpametražius filmus mokydamiesi suderinti kūrybines idėjas ir galimybes jas realizuoti. Dalyvių komandas sudarys režisieriai, scenaristai, operatoriai, garso režisieriai, kompozitoriai, montažo režisieriai, prodiuseriai ir, žinoma, aktoriai.

Šių metų tema – „Aktorius kine“. Gilindamiesi į aktoriaus darbo kino aikštelėje aspektus, dalyviai teoriškai ir praktiškai nagrinės jų pritaikomumą įvairių žanrų kine, dalyvaus grupiniuose užsiėmimuose, paskaitose, individualiose konsultacijose. Dalyviams paskaitas skaitys ir savo žiniomis dalinsis aktorius Zachary Spiceris, režisierius, scenaristas Jonathanas Tammuzas ir režisierė Marija Kavtaradzė.

Registracija į „Vasaros Media Studija“ tęsis iki gegužės 10 d. Kūrybinės dirbtuvės vyks anglų kalba.

Platesnę informaciją apie „Vasaros Media Studiją“, jos temą, dėstytojus ir registracijos formą rasite http://www.summermediastudio.lt/. “Vasaros Media Studija“ organizatorius – Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Projektą remia LR Mokslo, švietimo ir sporto ministerija, Klaipėdos miesto savivaldybė, Neringos miesto savivaldybė, Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija „Avaka“. Projekto partneriai – „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA paprogramė Lietuvos kino centre prie Kultūros ministerijos, Liudviko Rėzos kultūros centras. 

2019 05 06