Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Paaiškėjo George’o Mikellio stipendininkai – Kino ir TV katedros studentai

Skelbiami LMTA Teatro ir kino fakulteto studentai, gausiantys lietuvių kilmės kino ir teatro aktoriaus George’o Mikellio (Jurgio Mikelaičio) vardines stipendijas. Vienos stipendijos dydis – 2500 eurų. Tai – Kino meno programos vaizdo režisūros specializacijos I bakalauro kurso studentė Laura Udrienė ir vaizdo režisūros specializacijos III bakalauro kurso studentas Danielius Minkevičius. Nuoširdžiai sveikiname stipendininkus!  

Laura Udrienė

Lauros Udrienės trumpametražis dokumentinis filmas „Moters kambariai“ – tai mėginimas tyrinėti XXI a. moters tapatybės temą per kelių skirtingų moterų fotografavimo dokumentavimą jų pačių pasirinktoje autentiškoje erdvėje. Kas šiandieninei moteriai yra sava erdvė ir ką tai jai reiškia? Kaip ji renkasi save apibrėžti? Kur yra skirtis tarp reprezentacinio ir kasdienybėje patiriamos savasties?

Danielius Minkevičius

Danieliaus Minkevičiaus trumpametražis dokumentinis filmas „Registratorius“ – apie autizmą ir berniuko kovą išsiaiškinti nenuspėjamąjį pasaulį. Filmo herojus yra berniukas Justinas, kuris jau keletą metų pažįsta ir pripažįsta Danielių.

Lietuvių kilmės kino ir teatro aktorius George Mikell (Jurgis Mikelaitis), kūręs Australijoje, JAV ir Didžiojoje Britanijoje, siekdamas paremti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentus įsteigė savo vardo stipendijas. Kiekvienais metais jas gali gauti du studentai – mergina ir vaikinas. 2019 m. buvo gauta iš viso 6 kino srities paraiškos.

George’o Mikellio stipendijos bus įteiktos per 2019–2020 mokslo metų atidarymo iškilmes. Kūrybinių projektų įgyvendinimui skiriami metai. Tikimasi, kad jų rezultatai bus pristatyti per 2020–2021 mokslo metų atidarymo iškilmes. Tuo pat metu stipendijos bus įteiktos naujiems stipendininkams. 2020 m. stipendijos bus skiriamos muzikos srities studentams.  

LMTA Teatro ir kino fakulteto informacija
2018 05 24