Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Klaipėda kviečia atvykti studijuoti: „Gyvenk prie jūros, kol jaunas“

Gegužės 27 d. prasideda Klaipėdos komunikacijos kampanija „Gyvenk prie jūros, kol jaunas“, skirta pritraukti būsimus studentus iš kitų miestų studijuoti ir gyventi į Klaipėdą. Kampanija skatina nelaukti senatvės, o gyventi prie jūros jau šiandien. 

„Jeigu manęs klausia, o kodėl Klaipėda, aš visada atsakau, o kodėl gi ne Klaipėda? Net neabejoju, kad studijos Klaipėdoje – tai puiki galimybė ne tik įgyti šiuolaikiškas kompetencijas, bet ir studijuoti mieste, kuris turi savo šarmą, savo dvasią ir aurą bei paliks visam gyvenimui nepamirštamų įspūdžių. Neabejoju mūsų aukštųjų mokyklų pedagogine kompetencija, šiuolaikiškumu ir novatoriškumu, tad belieka palinkėti, kad visa tai atrastumėte Jūs, kurie planuojate savo ateitį šiandien“, – rinktis Klaipėdą ragina miesto meras Vytautas Grubliauskas. 

Tai pirma jungtinė Klaipėdos miesto savivaldybės ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų  vykdoma kampanija, skirta paskatinti būsimus abiturientus studijoms ir gyvenimui pasirinkti Klaipėdą. Joje greta Klaipėdos universiteto, LCC universiteto, Socialinių mokslų kolegijos, Klaipėdos valstybinės kolegijos, Lietuvos verslo kolegijos, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Vilniaus dailės akademijos dalyvauja ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Kampanijos vaizdinę reklamą bus galima matyti Vilniuje ir Kaune bei traukinyje „Vilnius – Klaipėda“. Birželį bus transliuojami filmukai, vasaros metu – vykdoma aktyvi bendra socialinių tinklų kampanija. 

Žinutė – jaunimui

Daugelis vyresnių žmonių, gyvenančių kituose Lietuvos miestuose, pavyzdžiui, Vilniuje ar Kaune, dažnai pasvajoja apie gyvenimą pajūryje. Tai – tarsi kolektyvinė svajonė. Tiek iš jaunų, tiek iš vyresnių žmonių dažnai girdime: „kaip norėčiau kada nors gyventi prie jūros“, tačiau daugeliui tai lieka svajone.

Klaipėdos kampanija skatina nelaukti senatvės, o gyventi prie jūros jau šiandien. Gyvenk prie jūros kol jaunas, atvyk studijuoti į Klaipėdą!

Klaipėda – unikalus miestas, galintis išsiskirti daugeliu privalumų studentui: nuo išskirtinių programų, siūlomų uostamiesčio aukštųjų mokyklų, iki gyvenimo būdo ir laisvalaikio šiame mieste. 

Klaipėda – geriausiais vertinamas miestas Lietuvoje pagal gyvenimo kokybę: kompaktiškas, čia viskas pasiekiama ranka, pigesnė nuoma; puikus susisiekimas viešuoju transportu studentų įvardinamas kaip vienas didesnių privalumų. Klaipėda, be unikalaus vokiško paveldo senamiesčio su kavinėmis ir barais, kūrybos inkubatoriaus ir bendradarbystės erdvių, labiausiai išsiskiria savo geografine padėtimi. Tai vieta tarp marių ir jūros, kur gausu saulės ir vėjo, kur atsiveria plačios galimybės aktyviam laisvalaikiui (banglentėms, vėjo aitvarams, dviračiams, buriavimui, paplūdimio tinkliniui ir t. t.).

Aštuonios aukštosios mokyklos kviečia pasirinkti Klaipėdą

Klaipėdoje veikia net aštuonios aukštosios mokyklos, siūlančios plataus spektro studijų pasirinkimą, skirtingas aukštųjų mokyklų tradicijas ir stiprias studentų bendruomenes, įtraukiančias jaunimą į įvairias veiklas.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetas kviečia studijuoti jaunatviškame, jūra ir menais alsuojančiame mieste bei išnaudoti galimybę sutikti skirtingų menų – muzikos, šokio, teatro – sričių atstovus ir mokytis vieniems iš kitų. LMTA Klaipėdos fakultete atnaujinama Menų pedagogikos studijų programa, kurios specializacijos aprėpia visas tris minėtas sritis – muziką, šokį ir teatrą. 

Tuo tarpu LCC tarptautinis universitetas kviečia jungtis prie jaunimo, atvykstančio į Klaipėdą iš daugiau nei 40 skirtingų pasaulio šalių, ir studijuoti Šiaurės Amerikos artes liberales modeliu grįstą išsilavinimą siūlančioje aukštojoje mokykloje.

„Klaipėda – miestas, kuris išlaisvina studijoms, kūrybai, asmeniniam tobulėjimui. Gyvenimas čia verda visai kitu ritmu, nenuspėjamai, kaip negali nuspėti, koks vėjas padvelks nuo jūros. Būtent Klaipėdoje būsimų studentų laukia kitokios studijos, skirtos šiuolaikiniam, laisvam ir nepriklausomam žmogui, siekiančiam atrasti save“, – pasakoja Modestas Vaikšnoras, Lietuvos verslo kolegijos rinkodaros ir plėtros skyriaus vadovas.

Tokiai nuomonei pritaria ir Socialinių mokslų kolegijos rinkodaros vadovė Laura Skučienė: „Kiekvienas jaunas žmogus Klaipėdoje gali susikurti nuostabų studentišką gyvenimą. Nes tai miestas, kuriame gali pajusti tikrą laisvę ir begalinį įkvėpimą kūrybai.“

„Dažnai sakoma, kad klaipėdiečiai kitokie: ramesni, romantiškesni, mažiau skuba. Galbūt dėl to, kad gyvena prie jūros ir jos laisvė įkvepia. Tad ir Klaipėdos universiteto studentai – kūrybingi, turintys daug idėjų. Universitete veikia per 20 įvairių jiems skirtų organizacijų ir klubų“, – teigia Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas. 

Visas Klaipėdos aukštąsias mokyklas rasite čia: https://www.klaipedaid.lt/lt/atvyk-studijuoti-i-klaipeda/

Pagal organizatorių informaciją 
2019 05 27