Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Skelbiame projekto „Suaugusiųjų vasaros akademija 2019“ lektorius

Lietuvos muzikos ir teatro akademija jau penktus metus organizuoja projektą „Suaugusiųjų vasaros akademija“. Tai unikalūs kursai Lietuvoje, skirti tiek mėgėjui, tiek profesionalui. Kviečiami visi – nuo studentų iki senjorų!

Čia siūlomos individualios įvairių muzikos instrumentų ir dainavimo pamokos suaugusiesiems nuo 18 metų. Pamokos skirtos įvairių specialybių ir pomėgių žmonėms, norintiems išmokti muzikuoti, pažinti natas, tobulinti turimus gebėjimus ar siekiantiems profesionalumo. Atspindėdami projekto šūkį „Svajok garsiau!“ dalyviams suteiksime galimybę muzikuoti bet kuriuo jų pageidaujamu muzikos instrumentu ir mokytis individualiai pas žinomus, jaunus, imlius muzikos srities profesionalus, atlikėjus ir pedagogus – LMTA alumnus. 

LMTA alumnų suvienijimas bent trumpam grįžimui į savo Alma mater – vienas iš pagrindinių projekto tikslų. Jie – dar vienas LMTA turtas, kurio resursai itin reikšmingi šiam „Suaugusiųjų vasaros akademijos“ projektui. Šiais metais lektorių kolektyvas itin gausus ir energingas:

  • Edgaras Davidovičius (roko dainavimas)
  • Julija Demidova (fortepijonas, improvizacija, muzikos kūrimas)
  • Giedrė Muralytė-Eriksonė (klasikinis fortepijonas)
  • Milda Baronaitė-Gudeikienė (klasikinis dainavimas)
  • Justė Kazakevičiūtė (džiazinis fortepijonas)
  • Vilmantė Kaziulytė (fleita)
  • Valentas Mãrozas (tenorinis ir bosinis trombonai)
  • Tadas Motiečius (akordeonas)
  • Rimvydas Mitkus (vargonai)
  • Raminta Naujanytė-Bjelle (muzikos kūrimo ir kompozicijos dirbtuvės)
  • Indrė Naujikaitė (klasikinis fortepijonas)
  • Aušra Norvilaitė (pop, jazz, miuziklo dainavimas)
  • Evaldas Petkus (violončelė)
  • Rūta Švipaitė-Pocė (džiazinis dainavimas)
  • Vaiva Putriūtė (trimitas)
  • Dainius Rudvalis (kontrabosas)
  • Justė Komskytė-Vaiciekiūtė (smuikas)
  • Rimantas Vingras (klasikinis fortepijonas)

 

Projekto pradžia – liepos 1 d. ir tęsis iki rugpjūčio 23 d. Atsižvelgiant į tai jog projektas vyks vasarą, kuomet visi kruopščiai planuoja poilsiui skirtą laiką, kiekvienas „Suaugusiųjų vasaros akademijos“ dalyvis turės galimybę paskaitas derinti individualiai su savo pasirinkto kurso lektoriumi. Paskaitų laiko derinimas suteikia galimybę sutelkti dalyvius iš skirtingų Lietuvos miestų. Paskaitos vyks: LMTA II (Kongresų) rūmuose (Vilniaus g. 6-2) ir Centriniuose rūmuose (Gedimino pr. 42). Projektą vainikuos baigiamasis „Suaugusiųjų vasaros akademijos“ dalyvių koncertas ir kursų baigimą pažyminčių diplomų teikimo ceremonija LMTA Centrinių rūmų Didžiojoje salėje, rugpjūčio 23 d., 17 val.

„Suaugusiųjų vasaros akademija“ organizuojama nuo 2015 m. Idėja gimė stebint suaugusių žmonių kasdienį gyvenimą. Šiuolaikinėje, nuolat skubančioje visuomenėje daugelis ieško būdų, kaip atsipalaiduoti kūrybiškai, realizuojant ar ugdant savo meninę raišką, o muzikavimas – vienas geriausių kūrybinės raiškos būdų. Taigi, visuomenės poreikis ir vasaros metu ramios LMTA patalpos lėmė sprendimą organizuoti „Suaugusiųjų vasaros akademiją“. Akademija gali pasiūlyti puikias sąlygas ir kūrybišką aplinką mokytis groti muzikos instrumentais ir dainuoti.

Dalyviai turi galimybę rinktis iš šių siūlomų kursų: džiazo arba klasikinis dainavimas, džiazo arba klasikinis fortepijonas, smuikas, altas, violončelė, kanklės, klasikinė arba bosinė gitara, akordeonas, vargonai, arfa, būgnai, fleita, muzikos kūrimo ir kompozicijos dirbtuvės. Jei sąraše nerandate norimo kurso, prašome kreiptis ir mes suorganizuosime norimo instrumento pamokas.

Projektas suvienija tiek jaunesnio, tiek vyresnio amžiaus žmones. Ankstesnių metų patirtis parodė, jog žmonės imliai mokosi muzikos, o besimokančiųjų sudėtis varijuoja nuo jaunų verslininkų iki senjorų, nuo pirmųjų natų besimokančių pianistų iki savomis kanklėmis baigiamajame koncerte skambinusių ir dainavusių mokinių.

Daugiau norėtume kreipti dėmesį į tuos, kurie nedrįsta prisijungti prie šio unikalaus organizuojamo projekto galvodami, o gal nepatiks, gal nepasiseks, gal pats kaip nors mėginsiu tobulėti, gal visai neverta pradėti? Patikinam – tikrai verta! Tai puiki galimybė mokytis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos patalpose ir mokytis iš LMTA alumnų. Svarbiausias projekto akcentas – koncertas Didžiojoje LMTA scenoje. Tokia galimybė suteikiama tik šiame projekte.

REGISTRACIJA (spausti čia) iki birželio 16 d.

Linkime kiekvienam didelio noro išmėginti savo jėgas, pasakyti drąsų TAIP sau ir savo svajonei! Dalyvius kviečiame pasinaudoti puikia galimybe koncertuoti vienoje iš prestižinių Lietuvos salių. Linkime patirti tą scenos jaudulį, gausius aplodismentus. Išties, tai neapsakomas jausmas! Linkime visiems susivienyti ir dalintis puikia šio projekto idėja. Esame dėkingi tiems, kurie palaiko šią idėją ir dirbantiems išvien!

Daugiau informacijos: 
El paštas: kkc@lmta.lt   
Tel.: (8 5) 2611142 
Mob.: +370 686 72012 

LMTA Karjeros ir kompetencijų centras 
2019 06 13