Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Valstybės apdovanojimai – už nuopelnus Lietuvai

Sveikiname profesorių Vaclovą Augustiną ir LMTA garbės daktarą Josefą Wallnigą, kuriems liepos 6 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įsegė valstybės ordinus ir medalius. 

Prof. Vaclovas Augustinas su Prezidente Dalia Grybauskaite (c) Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos. Fotogr. Robertas Dačkus

Liepos 6 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Valstybės ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje įteikė valstybės ordinus ir medalius mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečiams.

„Esu labai laiminga, kad valstybės vardu galiu įteikti apdovanojimus tiems, kurie to nusipelnė. Tai mūsų šalies žmonės ir užsienio piliečiai – įvairių kartų, profesijų ir likimo. Dėkoju jums už asmeninį ryšį su Lietuva, pagarbą ir darbą mūsų šaliai. Nes visi kartu kuriame Lietuvą – savo valstybę“, – sakė šalies vadovė.

Prof. Josefas Wallnigas su Prezidente Dalia Grybauskaite (c) Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Pasak šalies vadovės, mums reikia kuo daugiau tokių žmonių – tikrų piliečių, tikrų draugų, kuriuos lengva suprasti iš pusės žodžio, kuriais drąsiai galime pasikliauti, drauge dirbti ir kurti, siekiant didelių tikslų.

Tarp apdovanotųjų – du Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bendruomenės nariai.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanotas LMTA garbės daktaras, Austrijos Respublikos Zalcburgo Mocarteum universiteto profesorius Josefas Wallnigas.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalį Prezidentė įteikė LMTA profesoriui, kompozitoriui, Vilniaus savivaldybės mišraus choro „Jauna muzika“ choro vadovui ir dirigentui Vaclovui Augustinui. 

Pagal Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos informaciją 
2019 07 08