Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Paskelbti „Balkono okupacijos“ nugalėtojai

2019 m. gruodžio 6-7 d. LMTA Balkono teatre įvyko scenos meno darbų eskizų konkursas „Balkono okupacija“. Tai – jau šeštasis kartas, kai Akademijos studentai pristatė savo kūrybinius sumanymus, kurie, tradiciškai, bus realizuoti kaip pilnos trukmės darbai ir pristatyti kovo mėnesį vyksiančiose „LMTA Teatro dienose“.

Šiais metais „Balkono okupacijoje“ pristatyta 11 teatro, šokio, muzikos ir performanso eskizų. Konkurso dalyvius vertino scenos menų profesionalai: teatrologė, LMTA Teatro ir kino dekanė Elona Bajorinienė, aktorė Elzė Gudavičiūtė, choreografė Giedrė Jankauskienė, teatro kritikas Andrius Jevsejevas ir LMTA Meno centro vadovė Ana Ablamonova. Konkurso metu publika taip pat turėjo galimybę išrinkti savo simpatiją balsuodama už labiausiai patikusį eskizą.

„Balkono okupacijos“ laureatai, kurių darbai, planuojama, bus pristatyti „LMTA Teatro dienų“ metu: 
„Office & Co.“ – Šimon Klus (šiuolaikinio šokio „Erasmus“ mainų studentas),
„Transliacija“ – Juozas Veiverys, Dominyka Markevičiūtė, Emilija Karosaitė, Povilas Jurgaitis, Viktoras Fedorenko (šiuolaikinio šokio studentai), 
„Pan Opticum“ – Austė Urbanavičiūtė (vaizdo režisūros studentė), Greta Štiormer (LMTA teatro režisūros absolventė).

Publikos simpatija: 
Jis“ – Rugilė Sabonytė, Rokas Misiūnas, Karolis Zajauskas, Lukas Dirsė (vaidybos studentai), Viktoras Fedorenko (šiuolaikinio šokio studentas).

Komisija taip pat išskyrė mono eskizus „Aistra“ (Artūras Murauskas), „Svetimom kojom“ (Emilija Dūdaitė) ir „Revisited“ (Martyna Meškauskaitė) bei spektaklio eskizą „Balalaika“ (Režisierius ir kompozitorius: Skomantas Duoplys, vaidina: Kamilė Galkutė, Tomas Šečkus, Simonas Mozūra, Iveta Raulynaitytė, Luca Vassos). Šių darbų kūrėjai paraginti ir toliau tęsti kūrybinius darbus ir kartu su Meno centro pagalba įgyvendinti juos ateityje.

Organizatorių informacija 
2019 12 16

Nuotraukų autorius: Modestas Endriuška