Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Patvirtinta ilgalaikė strategija LMTA‘2030

Gruodžio 19 d. LMTA taryba patvirtino ilgalaikę strategiją LMTA’2030. Daugiau nei metus darbo grupė diskutavo, rinko bendruomenės lūkesčius ir formavo naują akademijos viziją – „LMTA’2030: atvira ir kūrybiška akademinė meno ir mokslo bendruomenė, inspiruojanti kultūros proveržius ir kurianti vertes“.

Strategijoje įvardijamos vertybės, kuriomis grindžiama akademijos veikla: atvirumas ir tvarumas, kūrybiškumas, tapatumas, akademinė laisvė, atsakomybė ir tolerancija, lygios galimybės visiems, bendruomenės santalka. Strategijoje numatytos veiklos bus grindžiamos remiantis trimis principais: aukšta kokybė, inovatyvumas ir darni aplinka.

Dokumente įtvirtinti trys strateginiai prioritetai, kurių pagrindu bus formuojami veiklos planai, darbai ir planuojami rezultatai:

  1. VEIKLOS TVARUMAS – tradicijų, aukšto meistriškumo ir tapatumo išsaugojimas, Akademijos veiklos stabilumas ir užtikrintas pasirengimas naujiems iššūkiams.
  2. TARPTAUTINĖ MOKYKLA – pritraukianti ir užsienio studentus bei dėstytojus, konkurencinga ir atitinkanti aukštus tarptautinius ir kokybės standartus.
  3. SKVARBI KULTŪRA – skleidžianti meno vertybes plačiajai visuomenei, aktyviai dalyvaujanti meninio ugdymo ir kultūros politikos procesuose.

Į strategijos rengimą plačiai įsitraukė akademijos bendruomenė. Buvo surengta 10 viešų svarstymų ir pristatymų. Rengimo procese dokumentas nuolatos buvo koreguojamas, buvo sulaukta daug vertingų pastebėjimų ir siūlymų. Strateginių prioritetų nustatyme ir įvardinime, veiklų plano formavime aktyviai dalyvavo LMTA taryba ir senatas.

Strategijos rengimo grupė dėkoja LMTA bendruomenei, aktyviai dalyvavusiai strategijos rengime ir svarstymuose. 

LMTA informacija 
2019 12 20 


Keletas akimirkų iš naujosios strategijos pristatymo Klaipėdos fakultete (2019 12 12): 

Klaipėdos fakulteto bendruomenė
LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas