Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Lietuvos kino centras rems LMTA studentų diplominių filmų gamybą

2020 m. sausio 9 d. Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija pasirašė susitarimą dėl bendro baigiamųjų kino ir televizijos katedros studentų diplominių bakalauro ir magistro darbų – kino filmų – gamybos finansavimo 2020–2024 metais. Juo siekiama sudaryti geresnes sąlygas akademijos absolventams įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus ir geriau pasirengti profesinei veiklai kino industrijoje.

LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas ir Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas

„Lietuvos kino centras nuosekliai siekia rasti būdų jaunųjų talentų rėmimui. Finansuojame pirmuosius režisierių filmus po studijų baigimo, atskira paraiškų kategorija yra skirta ilgametražio kino debiutantams, skiriama parama dalyvauti įvairiuose mokymuose. Kino kūrėjams atsiranda daugiau galimybių, bet tuo pačiu didėja konkurencija, reikalavimų kartelė naujai ateinantiems į kiną gana aukšta. Todėl labai svarbu, kad LMTA absolventai turėtų geresnes galimybes realizuoti savo kūrybinius sumanymus, o tuo pačiu pabandytų įgyvendinti projektus pagal sąlygas, priartintas prie profesionalios kino industrijos veikimo modelio“, – sako kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Sutartimi Lietuvos kino centras penkerius metus įsipareigoja skirti papildomą finansavimą studentų diplominių bakalauro ir magistro darbų gamybai. Vienam projektui skiriama suma negalės viršyti 5000 eurų, bei sudaryti daugiau nei 50 procentų nuo bendros LKC ir LMTA suteikiamos sumos vieno diplominio filmo gamybai. Centro skirtas finansavimas galės būti naudojamas ir paslaugoms, kurias kino filmo gamybai galėtų suteikti akademija, tačiau dėl turimų laiko išteklių, galimų teikti paslaugų kiekio ar kokybės, to padaryti negali.

Šiemet į paramą pretenduoja devyniolika LMTA Kino ir televizijos katedros studentų diplominių filmų.

2020 01 10 

Susitarimą pasirašė LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas ir Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas. Taip pat dalyvavo Lietuvos kino centro atstovas Audrius Kuprevičius, LMTA Teatro ir kino fakulteto dekanė Elona Bajorinienė, Kino ir televizijos katedros vedėja doc. dr. Giedrė Beinoriūtė, Kino ir TV studijos administratotė Jurga Mačionytė: