Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

ELEKTRONINĖS MUZIKOS „LIVE“ SESIJOS: „ARTFCL“ GYVAI

2021 m. kovo 26 d., penktadienis, 19 val.

Artfcl. Pijaus Vėberio nuotr.

Tiesiogiai iš LMTA Erdvinio garso sferos platformoje tv.lmta.lt

ELEKTRONINĖS IR ELEKTROAKUSTINĖS MUZIKOS LIVE SESIJOS*

ARTFCL GYVAI @ SFEROS

*aprangos kodas: ausinės

Gyvoje vaizdo ir garso transliacijoje išgirsite specialiai šiai progai paruoštą elektroninės muzikos programą, kur skambės ne tik girdėti Artfcl kūriniai, bet ir būsimi, kol kas niekur neišleisti dueto darbai. Grupės nariai visada pasilieka galimybę pakeisti, alteruoti, aranžuoti savo pačių kūrinius, todėl gyva atlikimo versija galimai skirsis nuo originalo, kas šiais skaitmenizavimo laikais padės įnešti daugiau gyvybės ir leis klausytojui stebėti ne tik koncertą, bet ir tam tikra prasme kūrybinį procesą, vykstantį čia ir dabar.

Artfcl (Andrius Laucevičius ir Matas Samulionis) – tai idėja, kuri puikiai atspindi dabartinius laikus, kai ribos tarp gyvo ir elektroninio arba skaitmeninio pasaulių tarsi pranyksta. Kartais žmogus tampa mašina, o mašina tampa žmogumi.

Pijaus Vėberio nuotr.

Muzikoje grupė šią idėja įprasmina ne tik jungiant gyvą garsą su elektroniniu, bet ir sulyginant jų vaidmenis muzikos tėkmėje. Akustinis melodinis instrumentas gali imituoti elektroninius ritminius elementus, kai elektronika dainuoja savo melodiją. Tokiu būdu Artfcl sukuria daugiaprasmę ir labai įvairiaspalvę muzikinę kalbą, kur susipina daug tarsi tarpusavyje nesuderinamų muzikos stilių tokių kaip IDM, Jazz, Techno, Breaks, Avant-garde, Acid Jazz, Pop, Ambient, Alternative, Electro ar Trip Hop.

Nuorodos: