Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Senatas patvirtino prorektorių kandidatūras

Rugsėjo 22 d. įvykusio Senato posėdžio metu išrinktoji rektorė doc. dr. Judita Žukienė pateikė kandidatūras studijų prorektoriaus bei meno ir mokslo prorektoriaus pareigoms. Tai – prof. Rūta Rikterė ir doc. dr. Ramunė Balevičiūtė. Senatui pritarus siūlomoms kandidatūroms, naujasis rektoratas penkerių metų kadencijos darbą pradės 2021 m. spalio 1 d.

Prof. Rūta Rikterė (c) M. Endriuška

Naujoji studijų prorektorė prof. Rūta Rikterė yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė (1986), pianistė, čia baigė ir asistentūrą-stažuotę (1989). Dėsto LMTA nuo 1989 m. Nuo 1999 m. – docentė, nuo 2009 m. – profesorė. 1988 m. su pianistu Zbignevu Ibelgauptu subūrė fortepijoninį duetą, kuris 1997 m. pelnė Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją. Aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir svetur. Greta pedagoginio darbo Akademijoje dėsto tarptautiniuose meistriškumo kursuose, yra respublikinių ir tarptautinių konkursų žiuri narė. Šiuo metu prof. Rūta Rikterė yra LMTA Fortepijono katedros vedėja, Doktorantūros komiteto pirmininkė, LMTA Senato pirmininkė. 

Doc. dr. Ramunė Balevičiūtė (c) D. Putinas

Naujoji meno ir mokslo prorektorė – docentė, humanitarinių mokslų daktarė Ramunė Balevičiūtė – taip pat yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, teatrologė. Šiuo metu yra LMTA Meno istorijos ir teorijos katedros vedėja, dėsto teatro istoriją, veda teatro kritikos seminarus, vadovauja baigiamiesiems darbams. Aktyviai dalyvauja meno doktorantūros veikloje. Yra leidinio „Teatro žurnalas“ vyriausioji redaktorė, knygų ir straipsnių autorė, aktyviai reiškiasi kaip teatro kritikė.

Nuo spalio 1 d. pradėjus dirbti naujam rektoratui, keičiasi Senato sudėtis. Naujais Senato nariais tampa doc. dr. Ramunė Balevičiūtė, prof. habil. dr. Daiva Vyčinienė, prof. habil. dr. Leonidas Melnikas. Kitame Senato posėdyje bus renkamas naujas Senato pirmininkas ir jo pavaduotojas. 

LMTA informacija
2021 09 23